Οι ΚΟΒ του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι τοποθετούνται για την καραντίνα στον καταυλισμό των Ρομά
Κοινωνία

Οι ΚΟΒ του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι τοποθετούνται για την καραντίνα στον καταυλισμό των Ρομά

«Η άσχημη εξέλιξη με την ταχύτατη μετάδοση του κορωνοιού στον καταυλισμό των Ρομά στο Κάτω Χαλάνδρι και η αντιμετώπιση του προβλήματος κατόπιν εορτής, με καταστολή (καραντίνα), έρχεται να αναδείξει και σε αυτή την περίπτωση την ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος υγείας, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησή του» αναφέρουν οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «οι Ρομά αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που, εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης, βρίσκεται ακόμα πιο εκτεθειμένη στον ιό. Να θυμίσουμε ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 υπάρχει τυπικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά, από το οποίο -με ευθύνη της κυβέρνησης και του εκλεκτού της στην περιφέρεια, κ. Πατούλη– δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ».

«Ας αναρωτηθούμε ποια είναι η σημασία του μηνύματος “μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς” γι’ αυτές τις πολυμελείς οικογένειες, που στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν σε χώρους που δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις όροι υγιεινής προστασίας, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι ΚΟΒ ΚΚΕ στο Χαλάνδρι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet