Ολοκληρώνεται το έργο κατασκευής αγωγών απορροής ομβρίων στο κέντρο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Ολοκληρώνεται το έργο κατασκευής αγωγών απορροής ομβρίων στο κέντρο Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούσαν στη σύνδεση των νέων αγωγών ομβρίων που εξυπηρετούν το κεντρικό Χαλάνδρι με τον αγωγό – αποδέκτη τους στις οδούς Παπανικολή – Παλαιολόγου, όπως ενημερώνει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χαλανδρίου» και προκειμένου να κατασκευαστούν οι αγωγοί στις οδούς Αριστείδου, Αριστοφάνους και Υψηλάντου (από Παπανικολή μέχρι Αγ. Παρασκευής) αποκλείστηκε η κίνηση και στα δύο ρεύματα, Παπανικολή – Παλαιολόγου, προκειμένου να γίνει η σύνδεση – διακλάδωση των τριών αγωγών στον αποδέκτη που βρισκόταν στις δύο λεωφόρους στην πλευρά του Κάτω Χαλανδρίου.

Προηγήθηκαν, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου, κυκλοφοριακές μελέτες για τα δύο ρεύματα, τροποποίηση του χρονισμού όλων των εμπλεκόμενων φαναριών και έγκριση των αδειών που αφορούσαν την συγκεκριμένη επέμβαση από την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον ΟΑΣΑ και τη Διεύθυνση Τροχαίας.

Οι συγκεκριμένες εργασίες πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον Δήμο, σε χρόνο τεσσάρων ημερών (από Τρίτη 6/8 έως και Παρασκευή 9/8) καθώς σκοπός ήταν αυτές να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό και να επανέλθουν οι συνθήκες κίνησης στην πρωθύστερη κατάσταση το συντομότερο.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου δίνει συγχαρητήρια, τόσο για τη διαχείριση όλης αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας μελετών και αδειοδοτήσεων που προηγήθηκε της κατασκευής όσο και για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στα μέτωπα εργασίας, στην επιβλέπουσα μηχανικό του έργου και πολιτικό μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, Π. Κρικοχωρίτη.

Συγχαρητήρια δίνει, επίσης, στην ανάδοχο εταιρεία, ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ, για την ανταπόκρισή της στις απαιτήσεις ενός τέτοιου έργου σε ένα εξαιρετικά δύσκολο κυκλοφοριακά σημείο. Παράλληλα, επισημαίνει ότι μεγάλη ήταν η συνδρομή του Τμήματος Έργων, καθώς και του Τμήματος Συγκοινωνιών της Τεχνικής Υπηρεσίας στην πολύπλοκη κυκλοφοριακή και κατασκευαστική διαχείριση εν συνόλω του έργου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει επίσης: Όλα αυτά που αναφέρθηκαν συνιστούν δικαίωση για τη διοίκηση και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου και για όσους πίστευαν ότι η διαδικασία στη φάση της δημοπράτησης που έγινε, ζητώντας από τους συμμετέχοντες εργολάβους να δικαιολογήσουν τις ασυνήθιστα υψηλές εκπτώσεις που έδωσαν που έφταναν πάνω από το 70% και που οδήγησε σε αποκλεισμό 15 από αυτούς, είχε νόημα.

Μετά το πέρας των εργασιών στις λεωφόρους Εθν. Αντιστάσεως και Παπανικολή το έργο των 5,5 εκατ. ευρώ βαίνει στο κλείσιμό του, το οποίο, σύμφωνα με τον Δήμο, αναμένεται εντός του φθινοπώρου.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για δημοπράτηση το αντίστοιχο έργο του Πολυδρόσου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που θα περιλαμβάνει την περιοχή του Πολύδροσου και τμήματος της περιοχής της Τούφας, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet