Ο Δήμος ενημέρωσε τη Βουλή για το θέμα των Ρομά Χαλανδρίου
Κοινωνία

Ο Δήμος ενημέρωσε τη Βουλή για το θέμα των Ρομά Χαλανδρίου

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που συνεδρίασε στη Βουλή με θέμα «Ρομά: Αποκλεισμοί και Αντιμετώπιση» βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.

Όπως ενημέρωσε ο τελευταίος το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2015, ο Δήμος κλήθηκε από την Επιτροπή και συμμετείχε στην εκτεταμένη συζήτηση που έγινε, παρουσία πολλών ειδικών επιστημόνων.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου κατέθεσαν υπόμνημα σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του καταυλισμού Ρομά στο Νομισματοκοπείο και γενικότερα ενημέρωσαν σχετικά τα μέλη της Επιτροπής.

Η ενημέρωση, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αφορούσε στους πέντε βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος και συγκεκριμένα:

  1. Την καταγραφή των οικογενειών Ρομά και των οικιών τους, η οποία ήδη ολοκληρώθηκε.
  2. Την ένταξη των Ρομά στο πρόγραμμα για την εκπαίδευσή τους ως διαμεσολαβητές.
  3. Τις προτάσεις προς τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο Εσωτερικών, Αποπεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια Αττικής) για την αναζήτηση ακινήτων, προκειμένου να γίνει η μετεγκατάσταση των Ρομά του Χαλανδρίου και μάλιστα με «σπάσιμο» του καταυλισμού, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερα η κοινωνική ενσωμάτωσή τους.
  4. Τις δράσεις εξεύρεσης εργασίας και παροχής επαγγελματικής βοήθειας προς τους Ρομά.
  5. Την άμεση ένταξη των Ρομά σε όλα τα προγράμματα που διαχειρίζονται η κεντρική διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο της παραπάνω ενημέρωσης, ο κ. Σ. Ρούσσος πληροφόρησε το Σώμα ότι την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεργασία με συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα διαθέσει και τα αντίστοιχα μηχανήματα, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, με σκοπό την απομάκρυνση μπαζών, σκουπιδιών και άλλων υλικών, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet