Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»
Κοινωνία

Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»

Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους».

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος αναλαμβάνεται άμεσα η δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικής ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.

Η πρωτοβουλία «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής με τον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν στη συνέχεια να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να αναλάβει την επιδότηση της επανασύνδεσης, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.

Η κάλυψη της δαπάνης που αναλαμβάνει η Περιφέρεια ανέρχεται στα 360 ευρώ και το ποσό αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι να έχει εκδοθεί από τον πάροχο εντολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», είναι τα ακόλουθα:

  1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).
  2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
  3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
  4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του.

Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται κατά σειρά ημερομηνίας υποβολής.

Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνεται στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα, στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη Λ. Μεσογείων 448, Αγ. Παρασκευή Τ.Κ. 153 42, τηλ. 213 2100563, 213 2100587.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet