Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χαλανδρίου: Όχι στη συγχώνευση τμημάτων στα 2ο και 16ο Δημοτικά Σχολεία
alfavita.gr
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χαλανδρίου: Όχι στη συγχώνευση τμημάτων στα 2ο και 16ο Δημοτικά Σχολεία

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χαλανδρίου αναφέρεται μέσω ανακοίνωσής της στη συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία της χώρας και της πόλης, ενώ ζητεί να επανέλθει το όριο των 22 παιδιών ανά τμήμα.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χαλανδρίου τονίζει σχετικά:

«Έναν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, αντί να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά, αποφασίζει να συγχωνευτούν τμήματα σε πολλά σχολεία της χώρας, μεταξύ αυτών και στο 2ο Δημοτικό και 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

»Αυτά συμβαίνουν ενώ η πανδημία επιβάλει την τήρηση αποστάσεων και το αραίωμα των μαθητών/ριών στις τάξεις. Εώ παραβιάζονται οι προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει για την αναλογία τετραγωνικών ανά μαθητή/ρια. Ενώ η μέριμνα για τα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες παραμένει δυσβάσταχτο φορτίο για τους γονείς. Ενώ ψηφίζονται νόμοι με μοναδικό σκοπό την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης και την έλευση των χορηγών. Ενώ, παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο έχει το θράσος να μιλά για “αξιολόγηση” όταν με τις πολιτικές του υπονομεύει τη σωστή λειτουργία των σχολείων. Ενώ μοναδικός σκοπός του υπουργείου είναι να αποφύγει τον διορισμό των απαραίτητων εκπαιδευτικών.

»Γι’ αυτό απαιτούμε καμία συγχώνευση τμημάτων, επαναφορά του ορίου των 22 παιδιών ανά τμήμα που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με προοπτική περαιτέρω μείωσης για λόγους παιδαγωγικούς, αλλά και για λόγους υγείας τώρα στην πανδημία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet