Ο Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»… μας συστήνει τη Ρομποτική
Κοινωνία

Ο Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»… μας συστήνει τη Ρομποτική

Ο Επιστημονικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» σε συνεργασία με νέους επιστήμονες προσεγγίζει όσο γίνεται πιο απλά και παραστατικά θέματα των Επιστημών του Μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου & Καραολή Δημητρίου, Χαλάνδρι) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ρομποτική, Αυτόματος Έλεγχος και Εφαρμογές».

Ο Ευάγγελος Ρουμελιώτης, διπλωματούχος  Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, με Μεταπτυχιακό στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Ρομποτικής μαζί με ομάδα νέων επιστημόνων παρουσιάζουν, αναλύουν και επιδεικνύουν με πραγματικά μοντέλα το Μέλλον της Τεχνολογικής Επιστήμης, τη Ρομποτική.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος σημειώνει:

Η Ρομποτική είναι ένα διεπιστημονικό πεδίο στο οποίο συναντώνται οι επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Μηχανικής και της Πληροφορικής με στόχο τη μελέτη, τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των ρομπότ. Οι ρομποτικοί μηχανισμοί έχουν ευρεία εφαρμογή σε πλήθος διαφορετικών κλάδων από τη βιομηχανία μέχρι και την ιατρική.

Ο Αυτόματος Έλεγχος είναι κλάδος της Μηχανικής ο οποίος έχει ως στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών δηλαδή την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα στις όποιες διαδικασίες. Συνεπώς, ο Αυτόματος Έλεγχος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη αυτοματοποίηση των λειτουργιών των ρομπότ. Η ανάπτυξη του κλάδου της Ρομποτικής είναι το παρόν και το μέλλον για την επίλυση βασικών προβλημάτων του ανθρώπου και για την ουσιαστική καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του.

Εκδήλωση «Ρομποτική, Αυτόματος Έλεγχος και Εφαρμογές» από τον Σύλλογο Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet