Ο 7ος Παιδικός Σταθμός Χαλανδρίου άνοιξε τις πόρτες του
Κοινωνία

Ο 7ος Παιδικός Σταθμός Χαλανδρίου άνοιξε τις πόρτες του

«Ένας ακόμα παιδικός σταθμός τέθηκε σε λειτουργία στις 24 Ιανουαρίου 2020 δίνοντας ανάσα σε πολλές οικογένειες στο Κάτω Χαλάνδρι» αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για διαμορφωμένο ισόγειο χώρο που πληροί όλες τις τεχνικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις ασφάλειας και καταλληλότητας, ο οποίος στελεχώνεται πλήρως με το αναγκαίο προσωπικό, είναι πλήρως εξοπλισμένος σε εργαλεία, παιχνίδια και βιβλία και με έναν θαυμάσιο κήπο.

Φιλοξενεί 30 παιδιά -σε δύο τμήματα- από την ηλικία των δυόμιση ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Πρόκειται για τον τρίτο παιδικό σταθμό που παραδίδεται στην πόλη από την έναρξη της θητείας του σημερινού δημάρχου, Σίμου Ρούσσου.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ο δήμαρχος επανέλαβε ότι τα έργα υποδομών στην πόλη παραμένουν κύρια προτεραιότητα της σημερινής διοίκησης.

«Η δημιουργία υποδομών είναι και θα είναι προτεραιότητά μας. Ειδικά για τον κρίσιμο τομέα της Παιδείας εξασφαλίσαμε και διαθέτουμε πολύ σημαντικούς πόρους για να αλλάξει η εικόνα των σχολικών μονάδων του Χαλανδρίου, που είχαν αφεθεί στο έλεός τους εδώ και πολλά χρόνια. Από την  αρχή της θητείας μας έχουμε παραδώσει τρεις μονάδες προσχολικής αγωγής και τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο μας ένα μεγάλο έργο υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, από ίδιους πόρους, το οποίο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε όλα τα σχολεία του Δήμου» τονίζει ο κ. Ρούσσος και προσθέτει:

«Παράλληλα με ίδιους πόρους, αλλά και με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, υλοποιούμε την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου, όπως και μέτρα και μέσα πυροπροστασίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet