Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού – Το μήνυμα του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου
Κοινωνία

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού – Το μήνυμα του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου

Το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Για την αναγνώριση του έργου των εθελοντών, ο ΟΗΕ καθιέρωσε το 1970 την 5η Δεκεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα προβολής του έργου τους. Δυστυχώς δεν έπαψαν οι αιτίες που κάνουν το έργο των εθελοντών απαραίτητο.

Άλλη μια χρονιά έφθασε στο τέλος της, γεμάτη κρίσιμα γεγονότα. Οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος, απώλειες ανθρώπινων ζωών προσφύγων στην Μεσόγειο, πείνα και αρρώστιες στον Τρίτο Κόσμο. Μέσα σ’ αυτήν την δυστοπική πραγματικότητα λάμπει η προσφορά και η ανιδιοτέλεια των εθελοντών όπου γης.

Και εδώ στο Χαλάνδρι, είδαμε τους συμπολίτες μας να φιλοξενούν πρόσφυγες από την Ουκρανία, να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης γι’ αυτούς και για όποιους άλλους ζητήθηκε, ή να συμμετέχουν σε δράσεις για την υποστήριξη ατομικών ή δημόσιων αγαθών.

Μέλη του Σώματος Εθελοντών έκαναν και το καλοκαίρι που μας πέρασε περιπολίες για την  προστασία της Ρεματιάς από κινδύνους πυρκαγιών, ενώ συμμετείχαν σε δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς από ξερά χόρτα και σκουπίδια. Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή τους στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη μας, όπως επίσης η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα και του Κοινωνικού Φαρμακείου με φάρμακα.

Παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζονται και φέτος οι παραδόσεις ξενόγλωσσων μαθημάτων είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά από εθελοντές καθηγητές. Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων καλούμε τους αλληλέγγυους πολίτες του Χαλανδρίου να προσφέρουν ένα πακέτο με παραδοσιακά γλυκά για τους ηλικιωμένους εγγεγραμμένους στο κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας. Το Σώμα Εθελοντών έχει επίσης προγραμματίσει μια ώρα διασκέδασης στους τρόφιμους του Καρέλλειου ιδρύματος και ένα σεμινάριο για άτομα που επιθυμούν να εργαστούν ως βοηθοί σε σπίτια ανήμπορων ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία.

Φέτος, στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ας εμπνευστούμε από το παράδειγμα των Μικρασιατών Ελλήνων, που κατάφεραν να ξανακερδίσουν τη ζωή τους εργαζόμενοι με αλληλεγγύη, αισιοδοξία και μαχητικότητα και ας ευχηθούμε να δυναμώσει υποδειγματικά και με σωστό προγραμματισμό η εθελοντική προσφορά και κατά το επόμενο έτος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet