Περισσότεροι από 900 κάδοι απορριμμάτων «απλώνονται» στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Περισσότεροι από 900 κάδοι απορριμμάτων «απλώνονται» στο Χαλάνδρι

Το δίκτυο μπλε και πρασίνων κάδων στον Δήμο Χαλανδρίου ενισχύεται με 810 νέους κάδους, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ήδη εγκατασταθεί, ενώ και το ρεύμα διαχείρισης βιοαποβλήτων επεκτείνεται περαιτέρω με 150 καφέ κάδους. Οι καφέ κάδοι έχουν ήδη ετοιμαστεί, με κλειδαριές και ενημερωτικό υλικό, για την ανάπτυξη δεύτερου δρομολογίου βιοαποβλήτων στο Κάτω Χαλάνδρι, τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, αντικαταστάθηκαν 283 καπάκια παλιών κάδων, και συνεχίζεται, σε καθημερινή βάση, η επισκευή τους.

Συνολικά, από το 2015 έχουν εγκατασταθεί στην πόλη 3.455 πράσινοι κάδοι, 955 μπλε, 900 κίτρινοι (για την ξεχωριστή διαλογή του χαρτιού) και τέσσερα υπόγεια συστήματα συμπίεσης.

Τέλος, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ο στόλος της υπηρεσίας Καθαριότητας έχει ανανεωθεί σημαντικά, με συνολικά 11 απορριμματοφόρα, δύο μηχανήματα έργου, δύο φορτηγά, τρία σάρωθρα, ένα καδοπλυντήριο, με στόχο να μειωθεί ο χρόνος μεταξύ των διαδοχικών απολυμάνσεων -καταρχήν στους πράσινους κάδους- και επίσης με ένα σάρωθρο πεζού χειριστή, που αποτελεί μία έξυπνη, αποδοτική και αθόρυβη μηχανική λύση για την οδοκαθάριση στο κέντρο του Χαλανδρίου, σε χώρους πεζοδρόμων και πλατειών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet