Πλούσια δραστηριότητα από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Πλούσια δραστηριότητα από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου

Ομάδα μαθητών του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου πήρε μέρος στο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος «Ο Αριστοτέλης στο Λύκειο».

Οι μαθητές, με τον συντονισμό και την επίβλεψη των καθηγητών τους Π. Αρβανίτη – χημικού, Μ. Ανδρεαδέλλη – φυσικού, Κ. Συργκάνη  – φιλολόγου, παρουσίασαν «Το Αίτιο της Κίνησης στον Αριστοτέλη και Μετά».

Επίσης, ομάδα μαθητών του ίδιου σχολείου έλαβε μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2016»: Μαθητικές προσεγγίσεις – Εικαστικές συνθέσεις».

Συμμετείχαν  οι μαθητές:

  • Από  την  Α’ Τάξη: Κατηφόρη  Αναστασία, Ανδρινόπουλος Ηλίας, Παπαδόπουλος Γιώργος, Κοντοές Σπύρος, Μελέτης Μάνος, Κωστελένου Χριστίνα, Αλβαρέζ Μαγιαλόλ, Κρυωνά Μαργαρίτα, Μούγιου Χριστίνα, Τσαπνίδου Μαρία-Ελένη.
  • Από τη Β’ Τάξη: Kαφαντάρης Θεόδωρος
  • Από τη Γ’ Τάξη: Διαμαντάτος Χριστόφορος

Τους μαθητές συντόνισαν κι επέβλεψαν οι καθηγητές Μ. Ανδρεαδέλλη – φυσικός, Π. Αρβανίτης – χημικός, ενώ συνέδραμε ο δ/ντής Αν. Αλεβίζος.

Οι μαθητές παρουσίασαν βιντεοσκοπημένα πειράματα πάνω στην ελεύθερη πτώση των σωμάτων  με θεματική «Αναζητώντας το Αίτιο της Κίνησης» και «Η Κίνηση μετά τον Αριστοτέλη – ο Αντίλογος», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη της Φυσικής για την κίνηση των σωμάτων από τον Αριστοτέλη στον Γαλιλαίο και από τον Νεύτωνα στον Αϊνστάιν.

Στον προθάλαμο της αίθουσας οι μαθητές πραγματοποίησαν εννέα πειράματα, με συμμετοχή των παρευρισκομένων μαθητών και καθηγητών άλλων σχολείων.

Συμμετείχαν και μαθητές του 4ου Γεν. Λυκείου Ν. Ηρακλείου (Διασχολική σύμπραξη), καθώς και ο δ/ντής Μ. Μόρμορης.

  • Από τη Β’ Τάξη: Αργυρόπουλος Βασίλειος
  • Από τη Γ’ Τάξη: Μητσάκος Βασίλειος, Μουρτσινούδης  Αθανάσιος, Μπάκης Χρήστος

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του καθηγητή Πληροφορικής του 2ου Γεν. Λυκείου Χαλανδρίου Κ. Σταμάτη.

Οι μαθητές δημιούργησαν κόμικ με θέμα «Αριστοτέλης  – Γαλλιλαίος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet