Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στη 17η Διανομή «Μαζί να τα φάμε»
Κοινωνία

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στη 17η Διανομή «Μαζί να τα φάμε»

«Εκτινάχτηκε σε παραπάνω από 2.000 ο αριθμός των ανθρώπων που έκαναν παραγγελίες, καθώς και αυτόν που άρπαξαν την ευκαιρία και τις τελευταίες ώρες της διανομής αγόρασαν τα προϊόντα που είχαν απομείνει» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου σχετικά με τα αποτελέσματα της 17ης Διανομής Τροφίμων της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Χαλανδρίου «Μαζί να τα φάμε».

Με βάση τα στοιχεία των εθελοντών που διοργανώνουν αυτή τη συλλογική δράση, στις 14 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε «η μεγαλύτερη διανομή από την αρχή του εγχειρήματος μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα δόθηκαν 40.000 κιλά προϊόντων που μέσα σε αυτά ήταν 5.000 κιλά λάδι, 2.000 λίτρα κρασί, 1.000 κιλά καρύδια και αμύγδαλα, 1.500 κιλά μέλι, 2.000 κιλά όσπρια, 5.000 κιλά αλεύρι και 11.000 αυγά».

Η διανομή αποτελεί παράλληλα και μία τεράστια κίνηση αλληλεγγύης των δημοτών του Χαλανδρίου. Αυτή τη φορά οι παραγωγοί πρόσφεραν 1.000 κιλά προϊόντων και οι συμμετέχοντες άλλα 300 κιλά, αναδεικνύοντας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ότι «από τη συμμετοχή στα κοινά και την ομαδική επίλυση των καθημερινών προβλημάτων μπορεί να υπάρξει τόσο μεγάλο όφελος που να δίνει περιθώρια για αλληλοβοήθεια, έτσι ώστε “να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση”».

Η οργάνωση της διαδικασίας, από τους όλο και περισσότερους εθελοντές ήταν εντυπωσιακή για μία σύναξη πάρα πολλών ανθρώπων. Επίσης υπήρχαν δρώμενα για τα παιδιά, παρεμβάσεις συλλογικοτήτων και μικροφωνική με τραγούδια που δημιουργούσαν ένα γιορτινό κλίμα.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος, μέλη της δημοτικής αρχής και εθελοντές στη 17η Διανομή Τροφίμων «Μαζί να τα φάμε»«Επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μία διαφορετική πολιτική κουλτούρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση «και σε αυτή τη διοργάνωση, διατηρώντας την ενεργή κινηματική στάση τους, συμμετείχαν και μέλη της νέας διοίκησης του Δήμου, με τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και τους αντιδημάρχους να κουβαλάνε, να βοηθούν στο πάρκινγκ, να διατηρούν τις σειρές, να βάζουν μουσική και να κάνουν ανακοινώσεις. Με πολλά άτομα από την “Αντίσταση με Τους Πολίτες του Χαλανδρίου” να συνεχίζουν να έχουν και αυτοί ενεργή δράσης. Επιπρόσθετα το πέρασμα από τη διανομή και του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση δείχνει ότι το “Μαζί Να Τα Φάμε” έχει καθιερωθεί ως ένα πολύ ουσιαστικό κοινωνικό γεγονός για την πόλη μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet