Προσφυγή στο ΣτΕ από  κατοίκους και τον σύλλογο  «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου» για τα σχέδια στον ΧΕΥ9
Κοινωνία

Προσφυγή στο ΣτΕ από κατοίκους και τον σύλλογο «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου» για τα σχέδια στον ΧΕΥ9

Αίτηση ακύρωσης κατά των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον ΧΕΥ9, στην περιοχή του Πατήματος, υπέβαλε τη Δευτέρα 14/9, ο σύλλογος «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο σύλλογος αναφέρει:

Ο σύλλογος «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου» πιστός στην υπόσχεση που έδωσε από την ίδρυση του στα  εκατοντάδες μέλη του, ότι   θα αγωνισθεί για να μην γίνει η περιοχή χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών, όπως  επιθυμεί ο κ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, συνεχίζει τον αγώνα για την ανάκληση και ακύρωση όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και  υπηρετούν το περιβαλλοντοκτόνο σχέδιο του κ. Δημάρχου, για κατασκευή   Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε ακατάλληλο οικόπεδο, μέσα σε περιοχή αμιγούς κατοικίας,  δίπλα από τα σπίτια μας, τα σχολεία  και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, μαζί με άλλους συνδημότες, μέλη μας και κατοίκους του Πατήματος Χαλανδρίου, με πληρεξούσιο δικηγόρο μας τον κ. Γεώργιο Θωμά, Δημοτικό Σύμβουλο  Χαλανδρίου, καταθέσαμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση ακύρωσης με την οποία ζητούμε να ακυρωθούν:

1. Η παράλειψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την από  22 Ιανουαρίου 2020 Αίτηση Θεραπείας που είχαμε καταθέσει, να προβεί στην ανάκληση της υπ’ αριθμόν 38033/2015 (ΦΕΚ 201/ΤΑΑΑΠ /18.9.2015) Υπουργικής Απόφασης, που εξέδωσαν οι Υπηρεσιακοί Υπουργοί κ.κ. Γκόλιας και Μουσουρούλης, και με την οποία, μετά από παρέμβαση του κ. Ρούσου, άλλαξαν οι χρήσεις γης στον ΧΕΥ9, και δόθηκε χρήση γης για σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών.

2. Η υπ’ αριθμόν 302/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, η οποία λήφθηκε κατά την υπ’ αρ. 15/2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και με την οποία αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Δήμου στη διαγωνιστική διαδικασία αγοράς του ΧΕΥ 9 από το ΤΑΙΠΕΔ. Ήταν η εποχή που ο κ. Ρούσσος, λόγω ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τα χατίρια του ΤΑΙΠΕΔ και ήταν πρόθυμος να ενισχύσει οικονομικά το ΤΑΙΠΕΔ, με τα χρήματα των δημοτών του  Χαλανδρίου.

3. Η υπ’ αριθμόν 496/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, η οποία λήφθηκε κατά την υπ’ αρ. 24/2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και με την οποία αποφασίσθηκε η αύξηση του τιμήματος που θα κατέβαλε ο Δήμος για την αγορά.

4. Η υπ’ αριθμόν 235/2019 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου, η οποία λήφθηκε κατά την υπ’ αρ. 17/2019  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, με την οποία αντικαταστάθηκε η υπ’ αρ. 192/2019 απόφαση η οποία είχε ληφθεί κατά την υπ’ αρ. 13/2019 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, και με την οποία  αποφασίσθηκε  η  προκήρυξη μελέτης διαμόρφωσης του ΧΕΥ9, προϋπολογισμού 650.000,00  ευρώ!

Ο Σύλλογος «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου», για άλλη μια φορά, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα σταματήσει τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του Πατήματος που επιχειρεί ο δήμαρχος κ. Ρούσσος και η παρέα του και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ακύρωση κάθε πράξης και απόφασης του Δήμου Χαλανδρίου, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πατήματος και οδηγεί στην υποβάθμιση του φυσικού και του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος του Πατήματος.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet