Πρόσκληση σε συμμετοχικό εργαστήριο για την κλιματική ουδετερότητα από τον Δήμο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Πρόσκληση σε συμμετοχικό εργαστήριο για την κλιματική ουδετερότητα από τον Δήμο Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου επεκτείνει τις συμμετοχικές διαδικασίες με τους κατοίκους της πόλης και στον τομέα της διαμόρφωσης πολιτικών για το κλίμα, όπως αναφέρει, οργανώνοντας μαζί με την «Οργάνωση Γη» σειρά εργαστηρίων συν-σχεδιασμού για την κλιματική ουδετερότητα στο Χαλάνδρι.

Κάτοικοι του Χαλανδρίου, φορείς, συλλογικότητες, επαγγελματίες και εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας καλούνται να συμμετάσχουν στο 1o εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου.

Οι θεματικές του πρώτου εργαστηρίου θα εστιάσουν στη:

  • Βιώσιμη Κινητικότητα, από τις 16.00 έως τις 17.30. Συντονίζει ο Νικόλας Καραχάλιος, δρ. Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Κυκλική Οικονομία, από τις 18.00 έως τις 19.30. Συντονίζει ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το εργαστήριο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις των Πολιτών για την Κλιματική Ουδετερότητα» του Πράσινου Ταμείου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών του Δήμου Χαλανδρίου σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή, μέσω της συμμετοχής τους στον από κοινού σχεδιασμό πιλοτικής στρατηγικής και δράσεων σε επίπεδο γειτονιάς.

Θα καταγραφούν οι προτάσεις των πολιτών και θα αναδειχθούν οι τρόποι μετάβασης στον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 28 Μαΐου (https://forms.gle/dYwPjqBSQXYaa2EB9).

Ως ένα πρώτο βήμα της καταγραφής των απόψεων των πολιτών, σχετικά με τη στρατηγική για την Κλιματική Αλλαγή που πρέπει να ακολουθηθεί, οι κάτοικοι του Χαλανδρίου (δημότες ή μη) μπορούν να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUcsyMGfntAtv3lHfgiBTue8yVTop5VnB1XjJ6lYzlOYclKA/viewform).

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα συμμετοχικά εργαστήρια για την «Ενεργειακή Εξοικονόμηση» και την «Ποιότητα Ζωής».

Σημειώνεται ότι η δράση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις» (Άξονας: «Κλιματική Αλλαγή», Μέτρο: «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet