Σίμος Ρούσσος: Κακός δαίμονας της Αυτοδιοίκησης οι ανεξέλεγκτες εργασίες τρίτων
Φωτογραφία: agriniosite.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σίμος Ρούσσος: Κακός δαίμονας της Αυτοδιοίκησης οι ανεξέλεγκτες εργασίες τρίτων

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σχετικά με τα έργα που εκτελούν στην πόλη άλλοι φορείς (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κ.ά.) και για την αναστάτωση που έχει προκληθεί κυρίως στο Κάτω Χαλάνδρι.

Εκτίμησε ότι τα έργα οπτικών ινών στο Κάτω Χαλάνδρι θα ολοκληρωθούν στο επόμενο δεκαπενθήμερο, για να ξεκινήσουν αμέσως τα έργα των οδοστρώσεων.

Ο δήμαρχος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ο κακός δαίμονας της Αυτοδιοίκησης είναι οι εργασίες τρίτων. Στην Ελλάδα υπάρχει μια εξωφρενική νομοθεσία, που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, και πάντως όχι στην Ευρώπη, που επιτρέπει σε κάθε εταιρία να σκάβει το δικό της κανάλι.

»Στις περισσότερες χώρες δεν υπάρχουν εναέρια δίκτυα, ενώ υπάρχει ένα κανάλι το οποίο είναι υποχρεωμένες όλες οι εταιρείες να χρησιμοποιούν για τις εργασίες τους. Το να σκάβει κάθε εταιρεία το δικό της είναι ελληνικό φαινόμενο[…] έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά η πλήρης ασυλία όλων.

»Άρα το να μιλάμε για πλήρη εποπτεία όλων αυτών από πλευράς Δήμου δεν είναι παρά ευχολόγιο. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, από το 2018 και μετά προκειμένου να συντονίσουμε όλους τους φορείς που ήθελαν να παρέμβουν στην πόλη (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, οπτικές ίνες, Φυσικό Αέριο), ώστε ό,τι είναι να κάνουν να το κάνουν σε ένα προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

»[…]Έγινε, λοιπόν, μια μεγάλη προσπάθεια, αρκετά πετυχημένη, για τον συντονισμό αυτών των φορέων. Στο Κάτω Χαλάνδρι γίνεται αυτό που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι στο Πολύδροσο και πιο πριν, την άνοιξη, στην Τούφα. Δηλαδή, μαζικές τομές στις οπτικές ίνες. Είχαν προηγηθεί το δικό μας έργο των ομβρίων, που είχε περάσει από πολλά σημεία στο Κάτω Χαλάνδρι, είχε περάσει η ΕΥΔΑΠ, πέρασε ο ΔΕΔΔΗΕ, τώρα περνάει η οπτική ίνα.

»[…]Η προσπάθεια είναι να τελειώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, μάλλον το επόμενο δεκαπενθήμερο πρέπει να έχουν τελειώσει, για να ξεκινήσουν αμέσως οι οδοστρώσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet