“Σαφάρι” για τον εντοπισμό όσων δήλωσαν ψευδή τ.μ. για τα ακίνητά τους
Κοινωνία

“Σαφάρι” για τον εντοπισμό όσων δήλωσαν ψευδή τ.μ. για τα ακίνητά τους

«Σαφάρι» για την ανακάλυψη όσων ιδιοκτητών έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα για το δημοτικό ταμείο από τον ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) έχει ξεκινήσει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Ειδικό κλιμάκιο του Δήμου πραγματοποιεί ήδη ελέγχους στην πόλη, ξεκινώντας από τους μεγάλους επαγγελματικούς χώρους, ενώ όταν ολοκληρωθεί αυτή η πρώτη φάση, σειρά θα λάβουν οι κατοικίες.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, κατόπιν ερώτησης που έθεσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λούλα Καρατζά σχετικά με την αύξηση εσόδων που αναγράφονταν στον κωδικό για τον ΤΑΠ (σ.σ. η συζήτηση αφορούσε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης για την 6η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015).

Στο εύλογο ερώτημά της, «από πού προκύπτει αυτή η αύξηση εσόδων και γιατί δεν ήταν προϋπολογισμένη;», η αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Ελένη Χριστούλη εξήγησε ότι το επιπλέον ποσό αφορά εισπράξεις από την «τακτοποίηση» υποθέσεων που έχουν να κάνουν με ψευδή δήλωση των τετραγωνικών μέτρων επιχειρήσεων, που προέκυψαν μετά από τη διενέργεια σχετικών ελέγχων. Μάλιστα, ανέφερε το παράδειγμα επιχείρησης ο ιδιοκτήτης της οποίας είχε δηλώσει εμβαδόν 100 τ.μ., όταν το πραγματικό ανερχόταν στα 1.000 τ.μ.(!) και από τον οποίο ήδη υπήρξε η είσπραξη των… προβλεπομένων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet