Σε πρόγραμμα στέγασης – επανένταξης αστέγων συμμετέχει το Χαλάνδρι
Κοινωνία

Σε πρόγραμμα στέγασης – επανένταξης αστέγων συμμετέχει το Χαλάνδρι

Διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής αποκατάστασης αστέγων ξεκινούν τέσσερις γειτονικοί δήμοι της Αττικής, ο Δήμος Νέας Ιωνίας ως δικαιούχος και οι Δήμοι Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Νέου Ηρακλείου Αττικής και Χαλανδρίου ως εταίροι, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Εργασίας ύψους 301.700 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο διεκδικήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου, από κοινού από τους τέσσερις Δήμους τον Σεπτέμβριο του 2014 αναμένεται να ωφελήσει πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των εν λόγω Δήμων, είτε ως άστεγοι ή είτε ως άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αποδέκτες του προγράμματος θα είναι 14 κάτοικοι του Δήμου Νέας Ιωνίας, 10 κάτοικοι του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, επτά του Νέου Ηρακλείου Αττικής και τέσσερις κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα πρόκειται να επιδοτήσει στεγαστικές δαπάνες και δαπάνες για καθημερινές ανάγκες για τους ωφελούμενους επιδότησης στέγασης, ενώ από αυτούς ορισμένοι αναμένεται να ενταχθούν και στον πυλώνα της επαγγελματικής αποκατάστασης για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου, Στρ. Παπάγου 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6899930 (προϊστάμενος Δ/νσης: Πέτρος Χριστοδούλου, υπεύθυνη προγράμματος για τον Δήμο: Τριάδα Ευαγγελίου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet