Στο πλευρό περίπου 1.200 ωφελούμενων στέκεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Στο πλευρό περίπου 1.200 ωφελούμενων στέκεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου

Στον απολογισμό δράσης του για το 2021 προχώρησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου, το οποίο, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «στέκεται σταθερά στο πλευρό περίπου 1.200 ωφελούμενων δημοτών, χάρη στη διαρκή στήριξη του Δήμου, αλλά και στις γενναιόδωρες προσφορές μεγάλων εταιρειών, φορέων και ιδιωτών που αναγνωρίζουν τη συνεχή προσπάθεια της Δομής για την καταπολέμηση της ακραίας  φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Κατά τη διάρκεια του 2021, από τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου ωφελήθηκαν 1.158 δημότες, από τους οποίους 303 ήταν ανήλικοι. Από την υπηρεσία Συσσιτίου ωφελήθηκαν 86 δημότες Χαλανδρίου.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των ωφελουμένων -εκ των οποίων το 80,8% είναι ελληνικής καταγωγής- γίνεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία εξετάζει τη συνέχιση ή μη των ήδη εγκεκριμένων αιτήσεων, αλλά και την αποδοχή ή απόρριψη νέων. Ανάμεσα στους/στις ωφελούμενους/μενες, συγκαταλέγονται 630 δημότες/ισσες κοινωνικών ομάδων με ειδικά χαρακτηριστικά (ανασφάλιστοι/ες, άνεργοι/ες, άτομα με αναπηρία, άστεγοι, Ρομά).

Το συσσίτιο της Δομής παρασκευάζεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις των παιδικών σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου και η διανομή του γίνεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ καθημερινά γίνεται διανομή κατ΄οίκον σε επτά άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, η αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτυπώθηκε στην πολύ μεγάλη αύξηση των χορηγιών, που στην περίπτωση των υπερτοπικών εταιρειών έφτασε το 557%. Ο Δήμος Χαλανδρίου παραμένει, σταθερός πυλώνας στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αυξάνοντας κατά 9% τη συνδρομή του, η οποία έφτασε τις 161.260,75 ευρώ.

Τέλος, η δημοτική αρχή τονίζει: «Οι τοπικές επιχειρήσεις -21 συνολικά- είναι ο δεύτερος πυλώνας στήριξης της Δομής, με προσφορές που άγγιξαν τα 58.484 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Εντυπωσιακές ωστόσο για το 2021 ήταν οι προσφορές των 38 υπερτοπικών εταιρειών που συνεισέφεραν με προϊόντα αξίας 56.210 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 557%, σε σχέση με το 2020. Με χορηγίες ύψους 34.000 ευρώ, στήριξαν τη δομή 38 φορείς, ενώ οι δωρεές των πολιτών έφτασαν τις 240 το μήνα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet