Στο Χαλάνδρι κηδεύεται την Παρασκευή 9 Μαρτίου ο Βασίλης Μουλόπουλος
Κοινωνία

Στο Χαλάνδρι κηδεύεται την Παρασκευή 9 Μαρτίου ο Βασίλης Μουλόπουλος

Στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου κηδεύεται την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στις 4μ.μ., ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 72 χρόνια του, ύστερα από τρίχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Β. Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε οικονομικά στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της χούντας συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από την οργάνωση «Ανεξάρτητη Αριστερά» και την εφημερίδα «Επίθεση». Η επαγγελματική δημοσιογραφική του σταδιοδρομία άρχισε στην Ιταλία, στην εφημερίδα Lotta Continua. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1981 εργάστηκε για μερικά χρόνια ως αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Εξόρμηση». Συμμετείχε και στη συντακτική επιτροπή του θεωρητικού περιοδικού της Αριστεράς «Αντιθέσεις».

Αλλά η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία εκτυλίχθηκε πρωτίστως στο «Βήμα», του οποίου ήταν διευθυντής σύνταξης για περισσότερα από 25 χρόνια, όντας ταυτόχρονα μαχητικός αρθρογράφος. Συνταξιοδοτήθηκε το 2009 για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενος. Εξελέγη και διετέλεσε βουλευτής ως το 2012.

Προηγουμένως, είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Μετά την αποχώρησή του από το Βήμα έγινε πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αυγής» και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

Ρεπορτάζ για τον δημοσιογράφος Β. Μουλόπουλος και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών στο vima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet