Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος
Κοινωνία

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος στην Ελλάδα, έκτασης 300τ.μ., στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του κ. Θέμη Δημητρακόπουλου, εκπροσώπου του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κων/νου Γαβρόγλου, του κ. Κώστα Ζουράρι, υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του κ. Νίκου Φίλη, τέως υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της κας Μαρίας Μαυραγάνη, εκπροσώπου του γ. γ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κου Παντή, του κ. Αθανάσιου Ανδρώνη, δ/ντή Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, του κ. Ιωάννη Γαληνέα, σχολικού συμβούλου Π.Ε. Β’ Αθήνας, της κας Ευαγγελία Υφαντή, δ/ντρια 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, της κας Αικατερίνης Παπαγιάννη, προϊσταμένηε Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β’ Αθήνας, του κ. Δημητρίου Γκότζου, υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, του κ. Δημήτρη Δημητρίου, δ/ντή 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, του κ. Ευθυμίου Κουράση, αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου, του κ. Αντώνη Αμολοχίτη, υπεύθυνου Τμήματος Παιδείας και Φροντίδας Σχολικών Μονάδων Δήμου Χαλανδρίου, της κας Αλεξάνδρας Ζούλου, προϊσταμένης του 14ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Ζουράρις, ο τέως υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο δ/ντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, Κώστας Αρβανιτάκης, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Μανώλης Μπαχλιτζανάκης και τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

Μετά τον αγιασμό, που έγινε στον χώρο φύτευσης των φυτών από τον πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη, τα παιδιά ξεκίνησαν να φυτεύουν τα φυτά (μαρούλια, σαλάτα, ντοματιά, πιπεριά, κολοκυθιά, μελιτζάνα και αγγουριά). Το κάθε παιδί φύτεψε τρία φυτά με το ονοματεπώνυμό του σε συγκεκριμένο ταμπελάκι.

Στο τέλος υπήρχε μπουφές με οικολογικά εδέσματα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στο να κάνουν το «όνειρο του λαχανόκηπου» πραγματικότητα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούν τον πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ, εμπνευστή και υποστηρικτή όλης αυτής της προσπάθειας, τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, για τη συνεχή συμπαράσταση στην προετοιμασία του χώρου και όλους τους καλεσμένους που τους τίμησαν με την παρουσία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet