Συγκέντρωση ΚΕΕΡΦΑ στο Χαλάνδρι ενόψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή
Κοινωνία

Συγκέντρωση ΚΕΕΡΦΑ στο Χαλάνδρι ενόψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Χαλανδρίου – Βριλησσίων – Αγίας Παρασκευής προγραμματίζει εκδήλωση – συζήτηση στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, την Παρασκευή 11/9, στις 7.30μ.μ., με θέμα «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Καταδίκη των νεοναζί, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την μέρα έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου! Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, άσυλο και στέγη, χαρτιά στους μετανάστες!».

Θα μιλήσουν οι:

  • Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος-πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α.
  • Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Πρωτοβουλία πολιτών – Χαλάνδρι Ενάντια
  • Ηλίας Παπαχατζής, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αν. Αττικής
  • Φίλιππος Κοντοδήμας, μαθητής
  • Τζοχόβα, πρόσφυγας καμπ Κορίνθου
  • Ορέστης Ηλίας, ΚΕΕΡΦΑ  

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει και για το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης, που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς. Για να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Για να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως για να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές.

Είναι μια ιστορική στιγμή, πέντε και παραπάνω χρόνια από την έναρξη της δίκης τον Απρίλη του 2015, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ φασισμός! Για να κλείσουμε τον δρόμο στη μαύρη εναλλακτική που στη κρίση του μεσοπολέμου οδήγησε στο Ολοκαύτωμα, τη φρίκη της εξόντωσης εκατομμυρίων στα Άουσβιτς και στο μακελειό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν εφησυχάζουμε! Η καταδίκη της Χ.Α. δεν είναι δεδομένη, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και το συνεχές σφυροκόπημα των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν και στάθηκαν ηρωικά απέναντι στους δολοφόνους, αψηφώντας τους τραμπουκισμούς, ακόμα και σε βάρος των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της Μάγδας Φύσσα.

Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως που επί της ουσίας απαλλάσσει την ηγεσία της Χ.Α., αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης της Ν.Δ. να ελέγξει τους μηχανισμούς της δικαιοσύνης με κάθε λογής ακροδεξιούς, δείχνουν πόσο «ανεξάρτητα» και «αμερόληπτα» κινούνται οι δικαστικές αρχές.

Χρειάζεται να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση της Ν.Δ. που κλιμακώνει τη ρατσιστική εκστρατεία κατά προσφύγων και μεταναστών με τις παράνομες απελάσεις – «επαναπροωθήσεις» και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποιώντας ξανά τη δράση των φασιστικών συμμοριών στο πλευρό της Αστυνομίας, από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την πλατεία Βικτωρίας.

Η Ν.Δ. παίζει συστηματικά το χαρτί του ρατσισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας. Η μόνη εγγύηση για την καταδίκη των νεοναζί είναι ο μαζικός αντιφασιστικός ξεσηκωμός! Η δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος στους δρόμους, με την ΚΕΕΡΦΑ στην πρώτη γραμμή, επέβαλε την έναρξη της δίκης και την καταλυτική παρουσία της Πολιτικής Αγωγής μέσα στο δικαστήριο, οδήγησε στην ανοιχτή κρίση και την τριχοτόμηση της Χ.Α.

Με αυτήν τη δύναμη χρειάζεται να συνεχίσουμε για να επιβάλουμε και την οριστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας. Οργανωνόμαστε λοιπόν, με τις εκδηλώσεις-συνελεύσεις που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ μέσα στον Σεπτέμβρη, για ολοκληρώσουμε νικηφόρα αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια.

Την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου θα πλημμυρίσουμε το Εφετείο, με μια μαζική διαδήλωση και απεργία! Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στη φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί!

Για να νιώσει το δικαστήριο την καυτή ανάσα της οργής της πλειοψηφίας για τα εγκλήματα των νεοναζί.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτή τη μάχη! ‘Ολες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet