Σωματείο Συνταξιούχων και Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: O αγώνας για διατήρηση του Κ.Υ. της πόλης θα συνεχιστεί
Κοινωνία

Σωματείο Συνταξιούχων και Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: O αγώνας για διατήρηση του Κ.Υ. της πόλης θα συνεχιστεί

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4/2/2021 στις 10:30 η προγραμματισμένη διαμαρτυρία του Σωματείου Συνταξιούχων Χαλανδρίου και του Συλλόγου Γυναικών Χαλανδρίου στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίου (πρώην κεντρικό ΙΚΑ), με αφορμή την μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο γεγονός που αφήνει παντελώς υγειονομικά ακάλυπτους τους 100.000 κατοίκους του Χαλανδρίου, όπως ενημερώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο συλλογικότητες.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο Σύλλογος και το Σωματείο αναφέρουν:

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα διεκδίκησης, απαιτώντας να λειτουργήσει και το εμβολιαστικό κέντρο που είναι άκρως απαραίτητο, αλλά και όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Kέντρου Υγείας π.χ. εξετάσεις, συνταγογράφηση, ιατρική φροντίδα και αποκατάσταση.

Γι’ αυτό απαιτείται άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και γενναία αύξηση των δαπανών για την υγεία, ώστε να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Επίσης ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης τόσο της σημερινής Ν.Δ. όσο και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δομές υγείας, παρόλο που ο ελληνικός λαός τις έχει πληρώσει πολύ ακριβά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν:

Μέλος του παραρτήματος του Βόρειου Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού, μέλος της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, μέλος του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, οι αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου κ. Αθανασάτου και κ. Γερολυμάτος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Καρατζά και κ. Λάμπρου, ενώ εκ μέρους της δημοτικής Κίνησης Χαλάνδρι Ενάντια, ο κ. Λαπιέρης.

Απαράδεκτη ήταν η στάση της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας που αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία που διοργάνωσε την κινητοποίηση.

Την ίδια άρνηση εκδήλωσε και προς τους παρευρισκόμενους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Χαλανδρίου.

Στο Χαλάνδρι ακούστηκαν δυνατά οι διεκδικήσεις των φορέων όπως «δώστε λεφτά για την υγεία, για εμβόλια και ιατρεία» και «τα εμβόλια είναι πληρωμένα με του λαού τον κόπο και το αίμα».

Από το Σύλλογο Γυναικών καταγγέλθηκε η έλλειψη γυναικολόγου στο Κέντρο Υγείας και η παντελής έλλειψη υπηρεσιών προγεννητικού ελέγχου.

Παράλληλα, το Σωματείο Συνταξιούχων δεσμεύτηκε να αναπτύξει και στις περιοχές των Βριλησσίων, Ψυχικού και του Χολαργού αντίστοιχες δραστηριότητες στα τοπικά Κέντρα Υγείας, γιατί ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet