Σύλληψη στο Χαλάνδρι για παράβαση του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος
Κοινωνία

Σύλληψη στο Χαλάνδρι για παράβαση του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 24 Απριλίου 2017 στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας επιχείρησης ενοικιάσεων κάδων, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο – αυτοψία που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή επιθεωρητή του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον χώρο της ανωτέρω επιχείρησης, έκτασης 2 στρεμμάτων περίπου, διαπιστώθηκε στο έδαφος ανεξέλεγκτη διάθεση διαφόρων αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, εντός του χώρου υπήρχαν αστικά απόβλητα προσομοιάζοντα με αστικά, απόβλητα εκσκαφών κατεδαφίσεων (χώμα, μπαζα), παλέτες, χαρτί, ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ελαστικά αυτοκινήτων και επί του εδάφους, στραγγίσματα σκούρου χρώματος και απόβλητα ορυκτέλαιων.

Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων και επικινδύνων υγρών και ελαίων επί του εδάφους, προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνο ρύπανσής του.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet