Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Καμία να μη λείψει από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13/5
actimon.gr
Κοινωνία

Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Καμία να μη λείψει από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13/5

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου (μέλος της ΟΓΕ) καλεί κάθε δημοκρατική γυναίκα να δώσει δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 13 Μαΐου, στις 19:00, στα Προπύλαια.

Ειδικότερα, τα μέλη του Συλλόγου σημειώνουν τα εξής:

Σήμερα, τον 21ο αιώνα με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.

Παλεύουμε για το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας  

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια αντεργατικό τους τερατούργημα που μας θέλει σύγχρονες σκλάβες και σκλάβους

Η κυβέρνηση φέρνει τις «ανατροπές του αιώνα», με βάση τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών που:

  • ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ 10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
  • ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!

Κάνουν και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης ημέρας, το ωράριο και τη ζωή-λάστιχο για την εργαζόμενη. Μας διαλύουν τσακίζοντας τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Μας εξοντώνουν, σμπαραλιάζοντας την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία να συνδυαστούν η μητρότητα με την εργασία.

  • Θέλουν να μην προστατευόμαστε από συλλογικές συμβάσεις, αλλά να είμαστε έρμαια των ατομικών συμβάσεων που δήθεν θα προκύπτουν από «ατομική διαπραγμάτευση» και «ατομική επιλογή». Λες και οι εργαζόμενοι μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν τους όρους εργασίας ελεύθερα, απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία, απαλλαγμένοι από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό.
  • Ε.Ε., κυβερνήσεις, μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν να βάλουν στο γύψο τους συλλογικούς αγώνες μας, τη συνδικαλιστική μας δράση. Γι’ αυτό  προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το χτύπημα στην απεργία. Γι’ αυτό παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία των συνδικάτων.    

Δεν θα τους περάσει! Δεν θα μας κλείσουν το στόμα!

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτο το τερατούργημα της κυβέρνησης, που προωθείται.

Πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας χτίζεται η ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων, που περιμένουν νέο πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Τα πανηγύρια της κυβέρνησης και των κομμάτων  που βαδίζουν στις ράγες της Ε.Ε. αφορούν την ανάκαμψη των κερδών των εκμεταλλευτών του μόχθου μας έτσι ώστε η ανάπτυξη της γνώσης και της επιστήμης να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων και μείωσης τους σταθερού ημερήσιου χρόνου και όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7Μ.Μ., ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet