Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στις 10/9
Κοινωνία

Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στις 10/9

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου συμμετέχει και καλεί τις γυναίκες να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Παπανδρέου 71 στο Χαλάνδρι, στις 9 το πρωί, με αφορμή τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Εμείς οι γυναίκες, που προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με τις ανάγκες τις οικογένειας ενώ η ακρίβεια σπάει κόκκαλα, καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, στις 9π.μ. έξω από γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 71 στο Χαλάνδρι, ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

»Μαζί με τις ανατιμήσεις σε είδη βασικής κατανάλωσης, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. στον δρόμο της “απελευθέρωσης” της ενέργειας, που έστρωσε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατούν το ήδη μειωμένο εισόδημα των εργαζομένων που δίνουν αγώνα επιβίωσης.

»Μαζί με τις αυξήσεις στα καύσιμα, το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα των οικογενειών μας, ετοιμάζονται να το “ροκανίσουν” παραπέρα και οι κάθε είδους φόροι, “πράσινοι” και άλλοι, που θα φορτώσουν στον λαό από τους επόμενους μήνες.

»Η εκτίναξη της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε ήδη να μετακυλίεται στους λογαριασμούς ρεύματος και η επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες θα είναι δυσβάσταχτη. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται από την πολιτική των παρόχων ρεύματος οι οποίοι κόβουν με την πρώτη ευκαιρία το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια.

»Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς ολοκληρώθηκε η “απελευθέρωση” της ενέργειας η οποία αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα χρηματιστηριακό προϊόν. Δεν ανεχόμαστε η ενέργεια να αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε άλλη μια φορά για τα κέρδη των αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων».

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου διεκδικεί:

  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.
  • Δωρεάν ρεύμα σε όσους πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet