Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Aπόρριψη εδώ και τώρα του εκτρωματικού νομοσχεδίου για 10ωρη εργασία
reader.gr
Κοινωνία

Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Aπόρριψη εδώ και τώρα του εκτρωματικού νομοσχεδίου για 10ωρη εργασία

Με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου κάνει λόγο για «προπαγανδιστικό χορό που έχουν στήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, διαφήμισε τις «νέες δυνατότητες, ευκαιρίες και επιλογές» που προκύπτουν για τους εργαζόμενους από την εφαρμογή των «καλών ευρωπαϊκών πρακτικών», των ρυθμίσεων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την επέκταση της «ευελιξίας».

Τον προπαγανδιστικό χορό που έχουν στήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να εμφανίσουν τις αντεργατικές ανατροπές ως ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, σέρνει η δέσμη των μέτρων για τη λεγόμενη «ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής». Το νομοσχέδιο ενσωματώνει την ισχύουσα ευρωπαϊκή Οδηγία (2019/1158) και προβλέπει μια σειρά από σχετικά μέτρα και ρυθμίσεις που μάλιστα τροφοδοτούν μια προπαγάνδα ότι δήθεν το νομοσχέδιο έχει και «θετικά στοιχεία» ή ότι μπορεί να βελτιωθεί, την οποία αναπαράγει και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Στόχος είναι να υπονομευτεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για απόρριψη εδώ και τώρα του εκτρωματικού νομοσχεδίου, να εγκλωβιστούν δυνάμεις σε μια συζήτηση για «διορθώσεις» σε ένα κείμενο φτιαγμένο από το Α μέχρι το Ω με οδηγό τις «βέλτιστες πρακτικές» απογείωσης της εκμετάλλευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet