Σ. Ρούσσος: Αναμένουμε θετική έκβαση για το Πεύκο Πολίτη
Κοινωνία

Σ. Ρούσσος: Αναμένουμε θετική έκβαση για το Πεύκο Πολίτη

Σε θετικό κλίμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου η πολεοδομική μελέτη των περιοχών Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο.

Όπως αναφέρει ο κ. Ρούσσος, «ο Δήμος Χαλανδρίου αναμένει τη θετική έκβαση της υπόθεσης, με την οριστική έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ της πολεοδομικής μελέτης, που θα συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την ένταξη της πολύπαθης περιοχής στο σχέδιο πόλης, 51 χρόνια μετά το προεδρικό διάταγμα που άφησε την περιοχή εκτός σχεδίου, και τέσσερα χρόνια, από τις 15 Φεβρουαρίου 2018, όταν ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκλήρωσε την πολεοδομική μελέτη της περιοχής και την κατέθεσε προς έγκριση στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρει ότι «στην περίπτωση της τελικής έγκρισης η πολεοδομική μελέτη θα ακολουθήσει τον δρόμο της προβλεπόμενης διαδικασίας, καθώς θα πρέπει να λάβει έγκριση από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και να εγκριθεί ως προς τη νομιμότητα της από το ΣτΕ, προκειμένου να πάρει τη μορφή προεδρικού διατάγματος. Ο Δήμος Χαλανδρίου θα προχωρήσει στη συνέχεια στις διαδοχικές αναρτήσεις της πράξης εφαρμογής και όταν ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, με προεδρικό διάταγμα η περιοχή θα ενταχθεί στο σχέδιο πόλης.

Τέλος ο κ. Ρούσσος δηλώνει σχετικά: «Αναμένουμε θετική έκβαση για το Πεύκο Πολίτη. Δεδομένου ότι η συζήτηση στο ΣΥΠΟΘΑ έγινε σε καλό κλίμα αναμένουμε θετική έκβαση, που σημαίνει την οριστική έγκριση, χωρίς αλλαγές και προαπαιτούμενα της πολεοδομικής μελέτης για το Πεύκο Πολίτη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει γίνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαδικασία ένταξης της περιοχής και θα έχει δικαιωθεί πλήρως ο αγώνας που έκανε η σημερινή διοίκηση, από το 2015 ξεκινώντας, όταν, κόντρα στις οργισμένες αντιδράσεις τότε μερίδας της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχωρήσαμε στην κατάργηση της Λ. Ελευθέρας Πεντέλης και άνοιξε ο δρόμος για τη σύνταξη της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής, που έμενε ανολοκλήρωτη από το 1987. Αν αναλογιστούμε ότι η ελευθέρα Πεντέλης προοριζόταν να γίνει ένας οδικός άξονας πλάτους 40-90 μέτρων (ανάλογα με την πρόταση που υιοθετούσε κάθε διοίκηση), ο οποίος θα διχοτομούσε την πόλη, θα λειτουργούσε ως εκτροπή της Λεωφόρου Μεσογείων μέσα στο Χαλάνδρι και θα δημιουργούσε υποχρεώσεις για αποζημιώσεις 27 στρεμμάτων, κατανοούμε πλήρως τη σημασία της κατάργησής της.

Μετά τη συζήτηση του θέματος στο ΣΥΠΟΘΑ προσδοκούμε πλέον στην οριστική λύση μιας εκκρεμότητας μισού αιώνα, που οδήγησε στην ύπαρξη μιας παραγκούπολης στην καρδιά του Χαλανδρίου και στέρησε από χιλιάδες πολίτες τις ιδιοκτησίες τους στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet