Σ. Ρούσσος: Δυστυχώς για την κ. Αγαπητού υπάρχουν τα αδιάψευστα στοιχεία του ΕΟΔΥ
Κοινωνία

Σ. Ρούσσος: Δυστυχώς για την κ. Αγαπητού υπάρχουν τα αδιάψευστα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Στην ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, η οποία έκανε λόγο για «υποβάθμιση της επετείου της 25ης Μαρτίου από τον δήμαρχο Σ. Ρούσσο», απαντά η δημοτική αρχή.

Μεταξύ άλλων η δημοτική αρχή τονίζει ότι τα συνολικά κρούσματα και οι νεκροί σήμερα είναι πολλαπλάσια αυτών του περασμένου αντίστοιχου μήνα, εξηγώντας, έτσι, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διενεργηθεί η παρέλαση με παραστάτες και σημαιοφόρους των σχολείων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Γενικότερο σχέδιο υποβάθμισης της εθνικής γιορτής”, ανακάλυψε η διορισμένη διάδοχος του κ Κουράση, στην απόφαση του δημάρχου να διενεργηθεί η παρέλαση ακριβώς όπως και τον Οκτώβριο, δηλαδή με παραστάτες, σημαιοφόρους και ταμπελοφόρους των σχολείων,όπως είχε ομόφωνα αποφασίσει τότε το Δημοτικό Συμβούλιο και είχαν συμφωνήσει οι διευθύνσεις των σχολείων. Δυστυχώς για την ίδια και την παράταξή της, υπάρχουν τα αδιάψευστα στοιχεία του ΕΟΔΥ που δείχνουν, όχι μόνο ότι η πανδημία είναι εδώ,αλλά και ότι τα συνολικά κρούσματα και οι νεκροί σήμερα, είναι δυστυχώς πολλαπλάσια αυτών του περασμένου Οκτωβρίου.

Για να μην υπάρχει αμφιβολία η πρώτη φωτογραφία είναι από τη σελίδα του ΕΟΔΥ την 28η Οκτωβρίου 2021, όπου ανακοινώνονται 2.984 κρούσματα και 31 θάνατοι. Στη δεύτερη φωτογραφία από τη σελίδα του e-gov ανακοινώνονται για την 28η Μαρτίου 2022 27.490 νέα κρούσματα και 73 θάνατοι συμπολιτών μας.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα σε ότι αφορά την σύγκριση των κρουσμάτων στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Όπως φαίνεται καθαρά στις φώτο 3 και 4 τα κρούσματα την 28η Οκτωβρίου ήταν μόλις 82, ενώ στις 28 Μαρτίου 2022 ήταν 1.883.

Αναρωτιέται κανείς:

  • Ποιο αίσθημα ευθύνης δείχνει κάποιος που επικροτεί και ψηφίζει την περιορισμένη συμμετοχή με 82 κρούσματα στα Βόρεια Προάστια την 28η Οκτωβρίου και καταγγέλλει τον δήμαρχο γιατί εφάρμοσε ακριβώς τα ίδια μέτρα με 1.883 μολύνσεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου;
  • Γιατί η κ. Αγαπητού και η παράταξη της υπερψήφισαν και χειροκρότησαν ως πράξη ευθύνης, την εισήγηση του δημάρχου για περιορισμένη αντιπροσωπευτική συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 με 10 φορές λιγότερα κρούσματα και τους μισούς θανάτους, ενώ σήμερα με σχεδόν δεκαπλάσια κρούσματα και διπλάσιους θανάτους την καταγγέλουν;

Κατανοητή η προσπάθεια της κ. Αγαπητού, ως νέα επικεφαλής, να ψάχνει να βρει πεδία διαφοροποίησης από τη στάση του κ. Κουράση, πιστεύει όμως σοβαρά ότι η πανδημία και τα μέτρα προστασίας των πολιτών του Χαλανδρίου προσφέρονται γι’ αυτό; Ελπίζουμε στο μέλλον, η νέα επικεφαλής της παράταξης του κ. Κουράση να προφυλάξει τον εαυτό της από παρόμοια ατοπήματα.

Σε ό,τι αφορά την διοίκηση του Δήμου, προφανώς και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με αίσθημα ευθύνης στην προσπάθεια προστασίας της υγείας μαθητών και γονέων, μακριά από ευκαιριακές επιλογές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Υ.Γ. Φυσικά, εκτός συζήτησης είναι η σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα την 25η Μαρτίου 2021, μόλις πέρυσι τέτοια εποχή. Αλήθεια, θυμάται η κ. Αγαπητού ότι πέρυσι με απόφαση της κυβέρνησης δεν πραγματοποιήθηκε καμία παρέλαση με μόλις 2.588 κρούσματα, όπως φαίνεται στις δύο τελευταίες φώτο, έναντι 27.940 φέτος; Και ότι όποιος απλώς έβγαινε έξω χωρίς μάσκα κινδύνευε με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ;».

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωσή-απάντηση προς την Κ. Αγαπητού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet