Την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κοινωνία

Την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ), επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε για τις δράσεις της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ και συνομίλησε με φιλοξενούμενους της δομής.

Απευθυνόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζόμενους και στα παιδιά, τόνισε:

«Αγαπητέ πρόεδρε,

»Με πολύ μεγάλη χαρά επισκέπτομαι, σήμερα, αυτήν την εξαιρετική δομή, σε μία ημέρα σημαντική. Η 21η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down. Και είναι μία ημέρα στην οποία όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τα παιδιά τα οποία έχουν βαριές μορφές νοητικής υστέρησης.

»Πρέπει, καταρχάς, να πολεμήσουμε στιγματισμούς και προκαταλήψεις. Και μέσα από τη δική σας δομή, αποδεικνύεται ότι, με τη σωστή φροντίδα, αλλά και με την σωστή επιστημονική κατάρτιση, τα παιδιά αυτά μπορούν να έχουν, πια, μία ποιοτική ζωή και να εξαντλούν στο μέγιστο τις δυνατότητες τις οποίες έχουν.

»Η δική μας φροντίδα και το δικό μας μέλημα ως Πολιτεία, είναι να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε αυτές οι δομές να παραμείνουν ανοιχτές. Και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικές φροντίδες στα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται εδώ, είτε σε καθημερινό πρόγραμμα, είτε στο οικοτροφείο. Αυτό απαιτεί έναν φρέσκο τρόπο σκέψης για το πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν αυτές οι δομές, σε δύσκολους καιρούς.

»Αυτό είναι το δικό μας, πρώτιστο, μέλημα. Αυτό θα κάνουμε. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι, υπάρχει και η ευαισθησία και το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε πρωτίστως με αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

»Θέλω να συγχαρώ εσάς, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους. Γνωρίζω ότι πολλοί παρέχουν τις υπηρεσίες τους σήμερα, όντας απλήρωτοι, διότι υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Και θέλω να γνωρίζετε ότι, ως Νέα Δημοκρατία, θα είμαστε κοντά και σε εσάς, αλλά και σε όλες τις δομές, σε όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία, τα οποία προσφέρουν με πραγματική ψυχική υπέρβαση, ένα τόσο σπουδαίο, ένα τόσο εξαιρετικό έργο στα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

»Δεν θα κουραστώ να λέω ότι ο βαθμός ευαισθησίας και ωριμότητας μίας κοινωνίας κρίνεται, πρωτίστως, από το πως αντιμετωπίζει αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Και εσείς, το κάνετε με τρόπο εξαιρετικό. Και πάλι θέλω γι΄ αυτό να σας συγχαρώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet