Το χρονικό των πλημμυρών στην Κόδρου & Αγ. Βαρβάρας και η μηνυτήρια αναφορά της Λ. Καρατζά
Κοινωνία

Το χρονικό των πλημμυρών στην Κόδρου & Αγ. Βαρβάρας και η μηνυτήρια αναφορά της Λ. Καρατζά

Ο κ. Ευάγγελος Επισκόπου, κάτοικος Χαλανδρίου, που μένει στην οδό Αγίας Βαρβάρας 95, στη διασταύρωση με την οδό Κόδρου, μας έστειλε επιστολή για τη συγκεκριμένη «πολύπαθη» – όπως τη χαρακτηρίζει – περιοχή, η οποία πλημμυρίζει συνεχώς σε κάθε έντονη βροχόπτωση.

Όπως αναφέρει, η πολυκατοικία στην οποία διαμένει βρίσκεται εντός οικοπέδου ενός στρέμματος, του οποίου η στάθμη του ακαλύπτου χώρου βρίσκεται 1,5 μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου. Όπως σημειώνει, σε κάθε πλημμύρα το νερό φτάνει στον δρόμο σε ύψος τουλάχιστον 0,5 μέτρα. «Με άλλα λόγια, όταν λαμβάνουν χώρα οι πλημμύρες, το νερό στην πολυκατοικία μας φθάνει τα 2,0 μέτρα (=1,5+0,5)» σημειώνει ο κάτοικος και προσθέτει: «Οι τελευταίες φορές που πλημμυρίσαμε ήταν απανωτά 28/7/2018 και 29/07/2018. Το φαινόμενο έχει αρχίσει από το 1994 και έκτοτε έχουμε πλημμυρίσει τουλάχιστον εννέα φορές. Το πρόβλημα οφείλεται σε υφιστάμενη κακοτεχνία που σχετίζεται με στραγγαλισμό του εγκιβωτισμένου ρέματος της Κόδρου κάτωθεν της Κηφισίας, που ενώνεται με το ρέμα της Φιλοθέης».

«Δυστυχώς η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια κωφεύει και λειτουργεί με παρελκυστική τακτική, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, αλλά και του συλλόγου “Αειφόρος”, που συνεχίζονται από το 1994 μέχρι σήμερα», συμπληρώνει ο κάτοικος και παραθέτει ένα πρόσφατο χρονικό, όπου ασκεί κριτική και προς την πλευρά της διοίκησης του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, καθώς και δημοτικών συμβούλων, για «χλιαρή» αντίδραση στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό, όπως μας λέει, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου, Λούλα Καρατζά, κατέθεσε την 1η Απριλίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά (την οποία και μας επισυνάπτει) κατά παντός υπευθύνου για το θέμα, καλώντας την να επιληφθεί και «να αναγκάσει τους αρμόδιους άμεσα να λύσουν το πρόβλημα ώστε να εκλείψει κάθε κίνδυνος επανάληψης πλημμύρας στην περιοχή».

Ακολουθεί το χρονικό του ζητήματος από τον κάτοικο της περιοχής.

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΟΔΡΟΥ & ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 07/04/2019

Σχετικά με το ανωτέρω θέμα αναφέρω τα παρακάτω:

Α) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ

Η κα Λούλα Καρατζά Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου – Επικεφαλής της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κωλυσιεργία της επίλυσης του ανωτέρω θέματος την οποία και σας επισυνάπτω. Η κα Καρατζά μειοψήφησε στην έκδοση του ψηφίσματος της 23/01/2019 για λόγους που θα εκθέσω πιο κάτω.

Β) ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ    

  1. Στις 28/07/18 και 29/07/2018 η περιοχή μας επλήγη για πολλοστή φορά από πλημμύρα που λαμβάνει χώρα εξ αιτίας της κακοτεχνίας που υπάρχει στο εγκιβωτισμένο ρέμα της Κόδρου που στραγγαλίζεται στο σημείο που διέρχεται κάτωθεν της Λ. Κηφισίας.
  2. Τότε είχε έλθει στην περιοχή μας ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σ. Ρούσσος και δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογήσει ενέργειες που θα έφταναν μέχρι και το κλείσιμο της Λ. Κηφισίας, για να ασκηθεί πίεση προς την  Κεντρική Διοίκηση, αφού πρώτα καλέσει τον κόσμο της περιοχής σε συνάντηση για να συμφωνηθούν από κοινού οι δράσεις.
  3. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες και υπενθυμίσεις από πλευράς μας προς τον Δήμαρχο, τελικά καλούμεθα στις 20/12/2018, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ(!!!), σε συζήτηση στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση επί των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι τότε.
  4. Στις 16/01/2019 αποστέλλεται έγγραφο του Δήμου Χαλανδρίου προς την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος και την αγανάκτηση των κατοίκων.
  5. Στις 23/01/2019 συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίζει κατά πλειοψηφία  για έκδοση ψηφίσματος για την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Στη σύσκεψη αυτή μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής,

α) Ο Δήμος θα περιμένει 15 ημέρες και στη συνέχεια θα απευθυνθεί στην Περιφέρεια για να δει ποια απόφαση έχει λάβει και ανάλογα να δρομολογηθούν σχετικές κινητοποιήσεις.

β) Οι κάτοικοι που παρευρεθήκαμε στη σύσκεψη ζητήσαμε να κατατεθεί ταυτόχρονα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κωλυσιεργία του θέματος.

γ) Το αίτημα για μήνυση υποστήριξαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο δικηγόρος κ. Γ. Θωμάς, ο οποίος είπε ότι θα καταθέσει ο ίδιος τη μήνυση και ο κ. Ν. Πράσσος, ο οποίος επέμενε να γραφεί στα πρακτικά.

Το εν λόγω ψήφισμα κατέληξε με μία χλιαρή διατύπωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δυνητικά θα μπορούσε να κατατεθεί μήνυση και αναγράφει «Το παρόν κοινοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες ΥΠΟΜΕΔΙ και Περιφέρεια Αττικής επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας». ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ»!!!!

Σήμερα 07/04/2019 ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ 75 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ (!!!) ο Δήμος δεν έχει έλθει καν σε επαφή με την Περιφέρεια για να δει τι σκοπό έχει, ενώ είχε πει ότι θα το έκανε αυτό 15 ημέρες μετά το ψήφισμα της 23/01/2019 και ούτε ο κ. Θωμάς κατέθεσε μήνυση.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει αβίαστα ότι ο Δήμος και οι λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχουν καμιά πρόθεση «να ενοχλήσουν» ουσιαστικά την Περιφέρεια, που ουσιαστικά πρέπει να λύσει το πρόβλημα, ούτε και το Υπουργείο και όλα γίνονται για το θεαθήναι και για την τήρηση των προσχημάτων, σε μια χρονική διελκυστίνδα, μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, που είναι προ των πυλών.

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ Η ΚΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΓΙΑΤΙ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.

Για την ιστορία θα ήθελα να υπενθυμίσω, αλλά και σε πολλούς να γνωρίσω, ότι μετά τις πιέσεις της κα Καρατζά και του συγχωρεμένου Γυφτόπουλου ο Δήμος χρηματοδότησε τον  σύλλογο «Αειφόρο» προκειμένου να κατατεθούν δύο Αιτήσεις Ακύρωσης στο ΣτΕ (1997 και 2000) με τις οποίες δικαιωθήκαμε και για τις δύο υποθέσεις με αποφάσεις του, το 2000.

Η πρώτη για την παράνομη μεταφορά συντελεστή στη γειτονιά μας, που είχε πετύχει επιχειρηματίας προκειμένου να χτίσει 6.000 τετρ. μέτρα, ενώ εδικαιούτο 2.000 τετρ. μέτρα, και την οποία καταθέσαμε αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας μου ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ, επειδή είμαστε όμοροι γείτονες με την ιδιοκτησία του επιχειρηματία, έτσι ώστε η Αίτηση Ακύρωσης να είναι ισχυρή.

Η δεύτερη κατά της ανάκλησης της οικοδομικής άδειας του 1972 της πολυκατοικίας μου «ως μηδέποτε εκδοθείσα», που είχε καταφέρει ο εν λόγω επιχειρηματίας και μας είχε επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης 17.248.800 δρχ. και πρόστιμο διατήρησης 2.874.800 δρχ.

Αυτά για να γίνει αντιληπτό ποιοι νοιάζονται επί της ουσίας για τη γειτονιά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet