Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου: Ο ΧΕΥ9 δεν πρέπει να σχετιστεί με απορρίμματα
Κοινωνία

Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου: Ο ΧΕΥ9 δεν πρέπει να σχετιστεί με απορρίμματα

Να μην σχετιστεί με απορρίμματα ο ΧΕΥ9 στο Χαλάνδρι ζητεί ο Σύλλογος «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου», ο οποίος έδωσε δυναμικό «παρών» κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου που διεξήχθησαν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

Στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής συζητήθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χαλανδρίου, ενώ στο Δ.Σ. το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

Ο Σύλλογος εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

Δυνατή παρουσία είχε στις 30/10/2019 ο Σύλλογος μας «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου», τόσο ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χαλανδρίου, όσο και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, όπου συζητήθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου, με την αντιπολίτευση -σύσσωμη- να τάσσεται κατά των δράσεων, που σχετίζεται με τα απορρίμματα, εντός του ΧΕΥ 9.

Έχει καταστεί σαφές ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου διαφωνεί απόλυτα με τη χρήση του ΧΕΥ 9, ως χώρου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ως Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), ως χώρου στέγασης Υπηρεσιών Καθαριότητας και ως πάρκινγκ απορριμματοφόρων οχημάτων.

Η παρουσία μας θα είναι συνεχής, για να υπενθυμίζουμε σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ότι ο ΧΕΥ 9 δεν πρέπει ποτέ να σχετιστεί με απορρίμματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet