Φαινόμενα… πλατείας Άη Γιάννη και στο εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου – Συνωστισμός, φασαρίες και μαχαιρώματα
Φωτό αρχείου: πλατεία Άη Γιάννη
Κοινωνία

Φαινόμενα… πλατείας Άη Γιάννη και στο εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου – Συνωστισμός, φασαρίες και μαχαιρώματα

Φαινόμενα ανάλογα με αυτά που ταλαιπωρούν την πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγία Παρασκευή, έχουμε και στο εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Το θέμα έθιξε, προ ημερησίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία, Δημήτρης Λέρτας, κάνοντας λόγο για πολλά παράπονα εκ μέρους πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί τα βράδια στη διασταύρωση των οδών Χαϊμαντά και Πλάτωνος, με τον μεγάλο συνωστισμό κόσμου, τις ακαθαρσίες μπροστά στις πολυκατοικίες, τον θόρυβο, τις φασαρίες (έκανε, μάλιστα, λόγο ακόμη και για πληροφορίες περί μαχαιρώματος, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από πλευράς της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λούλας Καρατζά).

Η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έλενα Χριστούλη, παραδέχθηκε ότι «έχει ξεφύγει η κατάσταση», τόνισε ότι τα φαινόμενα του συνωστισμού και των φασαριών παρατηρούνται εδώ και πολύ καιρό, για τα οποία μάλιστα -όπως πρόσθεσε- ο δήμαρχος έχει ενημερώσει επανειλημμένως τις αστυνομικές αρχές.

Για «σκηνικό σχεδόν πολέμου» ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές μέρες στο κέντρο της πόλης μίλησε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαχείρισης Απορριμμάτων, Κώστας Γερολυμάτος, ο οποίος κατέκρινε την αστυνομία ότι δεν έχει πάρει κάποιο μέτρο, παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες του. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το μόνο που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. ήταν να προχωρήσει σε μπλόκο το Σάββατο (22/5) το βράδυ και να μαζεύει μηχανάκια νέων που έκαναν διανομές κατ’ οίκον…

Από την πλευρά του, ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, Γιώργος Κουράσης, αν και παραδέχθηκε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στο εμπορικό κέντρο, ζήτηση να υπάρξει «διαρκής και οργανωμένη παρέμβαση» της δημοτικής αρχής προς τις αστυνομικές αρχές, ώστε να δράσουν αναλόγως.

Παρέμβαση που προκάλεσε την ειρωνική απάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού & Διοικητικών Υπηρεσιών, Σέργιου Γκάκα, ο οποίος είπε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδειξε ότι «διαθέτει την τεχνογνωσία» να επεμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως έδειξε με την περίπτωση του θεάτρου «Εμπρός», καλώντας ταυτοχρόνως «όποιον έχει πρόσβαση στους μηχανισμούς αυτούς» να τους κινητοποιήσει, για να καταλήξει: «Ο Δήμος δεν έχει μηχανισμούς καταστολής. Αλλού να στρέψετε τα βέλη σας».

Τέλος, μια διαφορετική διάσταση στο θέμα έδωσε η κ. Λούλα Καρατζά, η οποία σημείωσε ότι πριν κάποιοι αναζητήσουν την παρέμβαση της αστυνομίας, θα πρέπει να βάλουν μια τάξη σε αυτό που συμβαίνει στους πεζοδρόμους του κέντρου του Χαλανδρίου. Θύμησε, δε, ότι η παράταξή της εδώ και πολλά χρόνια θέτει το ζήτημα της κατάστασης που επικρατεί στα συγκεκριμένα σημεία, από πλευράς τραπεζοκαθισμάτων, συνωστισμού κόσμου και πυροπροστασίας, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή για τον τρόπο που προχωρά στις σχετικές αδειοδοτήσεις προς τους επαγγελματίες των καταστημάτων. Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «εάν πιάσει κάποια φωτιά, θα γίνουμε “Χέιζελ”» (σ.σ.: από τις χειρότερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες, όπου ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες φίλαθλοι, ενώ υπήρξαν και 39 νεκροί).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet