Χαλάνδρι: Εκπαίδευση γυναικών Ρομά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας προγράμματος «PROMA»
Κοινωνία

Χαλάνδρι: Εκπαίδευση γυναικών Ρομά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας προγράμματος «PROMA»

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πιλοτική εκπαίδευση στο Κέντρο Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου, από εκπαιδευτή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «symplexis». Συμμετείχαν 25 γυναίκες Ρομά.

Το θέμα αφορούσε στη διερεύνηση των αναγκών, αλλά και των εμποδίων που συναντούν οι Ρομά γυναίκες στην εύρεση εργασίας, την ενδυνάμωσή τους, καθώς και την παροχή συμβουλών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια των διαμεσολαβητριών της «Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών» και συνεργατών τους και την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενου Έργου «PROMA Promoting the integration of Roma women» (αρ. ευρωπαϊκού έργου: 2021-1-DE02-KA220-ADU-000029489).

Το έργο «PROMA» επικεντρώνεται στην εκπαίδευση ενηλίκων αναπτύσσοντας εκπαιδευτικά μέτρα και εργαλεία με στόχο την προώθηση της ένταξης των γυναικών Ρομά στις τοπικές κοινότητές τους μέσω της εκπαίδευσης. Το «PROMA» υλοποιείται σε τέσσερις χώρες με πυκνούς πληθυσμούς Ρομά (Ρουμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία) και περιλαμβάνει δύο ομάδες επωφελούμενων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet