Χαλάνδρι: Η εγκατάλειψη του βρέφους, η μαυροντυμένη γυναίκα και το σημείωμα
Κοινωνία

Χαλάνδρι: Η εγκατάλειψη του βρέφους, η μαυροντυμένη γυναίκα και το σημείωμα

Μέσα σε μια κλειστή σχολική τσάντα, σε παιδική χαρά στο Χαλάνδρι, εγκατέλειψε άγνωστη ένα μόλις δύο μηνών βρέφος, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου. Ο αστυνομικός που το εντόπισε υποψιάστηκε ότι το σακίδιο έκρυβε κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, όμως όταν το άνοιξε αποδείχθηκε ότι η «βόμβα» ήταν ένα… μωρό.

Οι αρχές αναζητούν την ταυτότητα της μαυροφορεμένης γυναίκας με την κουκούλα και τη μάσκα που άφησε τον σάκο, εξετάζοντας υλικά από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο Παίδων και είναι καλά στην υγεία του.

Ο αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε βάρδια φύλαξης σε σπίτι πολιτικού προσώπου, εντόπισε το κλειστό σακίδιο στην παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Βοιωτίας και Ευβοίας. Μέσα του ήταν τοποθετημένο το βρέφος, ενώ υπήρχε και ένα σημείωμα με καλλιγραφικά γράμματα που έγραφε: «Με λένε Βασιλική».

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι ήταν περιποιημένο και φορούσε σκούφο, κάλτσες, μπλούζες και παντελόνι για να μην κρυώσει. Αμέσως ο αστυνομικός ειδοποίησε συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε το βρέφος και το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Οι γιατροί ενημέρωσαν τις αρχές ότι το κοριτσάκι είναι περίπου δύο μηνών και είναι καλά στην υγεία του.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την εικόνα μιας μαυροντυμένης γυναίκας με κουκούλα και χειρουργική μάσκα να μπαίνει στην παιδική χαρά το απόγευμα της Τετάρτης και να αφήνει τον σάκο με το βρέφος.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αναζητούν την ταυτότητα της γυναίκας, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουν επιπλέον βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή που ενδεχομένως έχει καταγράψει τις κινήσεις της και την πορεία της. Η τσάντα, τα ρούχα που φορούσε το μωρό αλλά και το σημείωμα, έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να αναζητηθούν δακτυλικά αποτυπώματα που ενδεχομένως αποκαλύψουν την ταυτότητα των γονιών του νεογέννητος κοριτσιού.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση εγκατάλειψης που διαχειρίζεται η αστυνομία μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα στην Αθήνα. Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ένας άγνωστος άνδρας είχε εγκαταλείψει ένα κοριτσάκι δύο ετών στον εξωτερικό χώρο του αρχαιολογικού μουσείου. Μέχρι και σήμερα οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet