Χαλάνδρι: Οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας ενημερώνονται για το Αδριάνειο δίκτυο μη-πόσιμου νερού
Κοινωνία

Χαλάνδρι: Οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας ενημερώνονται για το Αδριάνειο δίκτυο μη-πόσιμου νερού

Στη γειτονιά της Αγ. Βαρβάρας, στο Χαλάνδρι, θα βρεθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, η ομάδα έργου του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant, προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά όσους και όσες έχουν ενδιαφερθεί να χρησιμοποιούν νερό από το Αδριάνειο υδραγωγείο ή να συμμετέχουν στην Αδριάνεια Κοινότητα Χαλανδρίου. Η συνάντηση θα γίνει στο 4ο Λύκειο Χαλανδρίου (Εθν. Αντιστάσεως 45 & Λευκάδος), στις 18.00.

Συνολικά θα γίνουν τέσσερις τοπικές συναντήσεις για να καλυφθεί το σύνολο των περιοχών του Χαλανδρίου και οι πάνω από 220 μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι.

Στις συναντήσεις αυτές θα παρουσιαστούν οι τεχνικές και διαχειριστικές λεπτομέρειες της διανομής νερού μέσω του υπόγειου δικτύου και μέσω των δημοτικών υδροφόρων, καθώς και τα επόμενα βήματα και χρονοδιαγράμματα σχετικά με την έναρξη της διανομής «αδριάνειου» νερού στα σπίτια και τις αυλές των κατοίκων του Χαλανδρίου. Οι τελευταίοι θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τυχόν απορίες για πρακτικά θέματα και να αποκτήσουν πιο πλήρη εικόνα του ρόλου τους σε αυτό το καινοτόμο, διεθνώς, πρόγραμμα αξιοποίησης υδάτινου πόρου μέσω της συμμετοχής των πολιτών.

Στόχος είναι με την ολοκλήρωση των τοπικών συναντήσεων να έχουν δημιουργηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη βέλτιστη και εύρυθμη διανομή του νερού του Αδριάνειου σε όλες και όλους και σε κάθε περιοχή του Χαλανδρίου, αλλά και για τη συγκρότηση της Αδριάνειας Κοινότητας Χαλανδρίου. Στόχος, η τελευταία, με το τέλος του προγράμματος, να μπορεί να παίζει ουσιαστικό και ρυθμιστικό ρόλο στη βιωσιμότητα του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως αστικού, πολιτιστικού και υδάτινου πόρου.

Διαβάστε αναλυτικά για τις συναντήσεις

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet