Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023: Γιατί δεν ψήφισε κανένα από τα δύο ψηφίσματα για την Αγιά Σοφιά
Κοινωνία

Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023: Γιατί δεν ψήφισε κανένα από τα δύο ψηφίσματα για την Αγιά Σοφιά

«Η Αγία Σοφία δεν είναι μόνο ένα παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα και ένα μνημείο ισχυρού χριστιανικού συμβολισμού, αλλά και σύμβολο διαθρησκειακού, διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας για πάνω από 15 αιώνες. Η αυταρχική μετατροπή της σε τζαμί είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες. Απαιτείται ουσία, ενιαία στάση και όχι πολιτική τακτική».

Τα παραπάνω αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023, Μάνος Κρανίδης, με αφορμή το πρόσφατο σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, που δεν κατόρθωσε να λάβει ομόφωνη έγκριση.

«Δυστυχώς, κατατέθηκαν πέραν του ενός ψηφίσματα και δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ομοφωνία, αποτέλεσμα που σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι συνθήκη a priori και de facto» σημειώνει σχετικώς ο κ. Κρανίδης και προσθέτει: «Άλλωστε, σε προηγούμενη ανάλογη περίπτωση (ψήφισμα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού), παρά το ότι είμαστε οι εισηγητές του θέματος και του αρχικού ψηφίσματος και μετά την ύπαρξη δεύτερου, υπερψηφίσαμε την ενιαία πρόταση ώστε να υπάρξει ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακάμπτοντας το γεγονός  ότι το τελικό κείμενο δεν υιοθέτησε πλήρως το απλό ύφος και τον ουσιαστικό χαρακτήρα του δικού μας αρχικού σχεδίου, με ευθύνη των λοιπών παρατάξεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023, οι εκπρόσωποί της στο Σώμα δεν υπερψήφισαν κανένα από τα δύο ψηφίσματα. Κι αυτό, καθώς πάγια θέση τους ως δημοτική παράταξη σε ανάλογα ζητήματα μείζονος συμβολισμού είναι ότι στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου «απαιτούν απλή συλλογιστική και ενιαία διαπαραταξιακή στάση, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις δήθεν ιδεολογικού χαρακτήρα ή πολιτικών τακτικισμών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet