Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023: Η πρότασή μας για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ.
Κοινωνία

Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023: Η πρότασή μας για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ.

Αποδεκτή έγινε η πρόταση της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είχε να κάνει με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και τη διαδικασία επιβολής προστίμου στους υπευθύνους.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Από την αρχή της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου η παράταξή μας λειτούργησε με γνώμονα να ασκεί υπεύθυνη, δημιουργική και ουσιαστική αντιπολίτευση για όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες της πόλης μας. Αυτό συνεχίζει και θα συνεχίζει να κάνει μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας. Με τη φιλοσοφία δίκαιων λύσεων, με αποτέλεσμα και μέτρο προχωράμε στη νέα πρόταση μας για τη διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου το 2023. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώσαμε ότι μια πάγια θέση μας εδώ και δύο χρόνια σχετικά με τις παράνομες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες και τη διαδικασία επιβολής προστίμου στους υπευθύνους έγινε δεκτή από τη διοίκηση του Δήμου και μέρος των λοιπών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Συνοπτικά η πάγια θέση μας είναι ότι όσοι συμμορφώνονται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και αφαιρούν τις παράνομες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες δίκαια δεν θα τους επιβάλλεται πρόστιμο με βάση την αρχή της επιείκειας που δύναται να ακολουθεί μια χρηστή διοίκηση. Αντιθέτως, σε όσους δεν συμμορφώνονται και εξακολουθούν να παρανομούν η επιβολή του προστίμου είναι μονόδρομος, με επαύξηση του σε περίπτωση συνέχειας της παρανομίας.

Ιδιαίτερη, δε, έμφαση δίνουμε στη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση όσων επιχειρήσεων έχουν τοποθετήσει παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, με σκοπό έγκαιρα να προβούν άμεσα στην αφαίρεσή τους και να ελαχιστοποιήσουμε τα πρόστιμα. Ο δημόσιος χώρος ανήκει στους πολίτες και οι κανόνες εφαρμόζονται σωστά και δίκαια, αλλά αφορούν όλους και όλες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet