Χαλάνδρι σε Δράση: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Ίσες ευκαιρίες, σεβασμός και καταξίωση
Κοινωνία

Χαλάνδρι σε Δράση: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Ίσες ευκαιρίες, σεβασμός και καταξίωση

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια ευκαιρία, μια αφορμή για να αναδειχθούν τα προβλήματα και δικαιώματα των γυναικών και να καυτηριάζονται τα κακώς κείμενα που τις αφορούν», όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Κουράση.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες κατακτούν μια όλο και πιο σημαντική θέση στους χώρους της εργασίας, της γνώσης και της κοινωνικής προσφοράς καταβάλλοντας επίμονες και διαρκείς προσπάθειες, η αναγκαιότητα για ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή παραμένει πάντα επίκαιρη καθημερινά.

Ίσες ευκαιρίες, σεβασμός και καταξίωση είναι το τρίπτυχο που θα πρέπει να μας οδηγεί συνεχώς στην προσπάθεια για ισοτιμία και αναγνώριση του σημαντικότατου ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση την εργασία και γενικότερα στην ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνία των πολιτών.

Σεβασμός στο εκπαιδευτικό, στο εργασιακό, το οικογενειακό και το κοινωνικό περιβάλλον για κάθε γυναίκα. Σεβασμός στην προσωπικότητά της, σεβασμός στην καθημερινότητά της, σεβασμός στις αξίες της, σεβασμός στην προσωπική και κοινωνική της έκφραση.

Καταξίωση ως μαθήτρια, φοιτήτρια, εργαζόμενη, μητέρα, συνεργάτιδα. Καταξίωση που πρέπει να προκύπτει αβίαστα με βάση τις ικανότητες τις προσπάθειές της, και τις επιτυχίες της. Καταξίωση που κάθε γυναίκα σε όλη την πορεία της ζωής της πρέπει να απολαμβάνει.

Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτείται από μία ζοφερή επικαιρότητα με αποκαλύψεις που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Γι’ αυτό και είναι φέτος περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ενδυνάμωση της προσπάθειας όλης της κοινωνίας μας για την πραγματική κατοχύρωση του ισότιμου ρόλου της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Είναι στο χέρι όλων μας να το πετύχουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet