Χαλάνδρι σε Δράση: Το Σχολείο του 21ου αιώνα οφείλει να είναι ειρηνικό και ασφαλές για τα παιδιά
Κοινωνία

Χαλάνδρι σε Δράση: Το Σχολείο του 21ου αιώνα οφείλει να είναι ειρηνικό και ασφαλές για τα παιδιά

Με αφορμή την 6η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο η δημοτική παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση, με επικεφαλής των τέως δήμαρχο Γιώργο Κουράση, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων, αλλά και τους φορείς του Δήμου μας, να ενεργοποιηθούν ώστε με καθημερινές δράσεις ευαισθητοποίησης να συμβάλλουμε όλοι στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών.

Ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογική ευαισθησία και να οδηγήσει στην υιοθέτηση ενός κώδικα μη βίαιης επικοινωνίας και επίλυσης των προβλημάτων στις διαπροσωπικές, ενδοσχολικές και κοινωνικές σχέσεις.

Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ζουν σε ένα ειρηνικό, ασφαλές περιβάλλον και να μην αισθάνονται κάθε είδους απειλή. Αυτό πρέπει να είναι το Σχολείο του 21ου αιώνα και είναι στο χέρι όλων μας να το διασφαλίσουμε. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Δήμου μας μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό με την καθημερινή τους στάση και κυρίως με δράσεις όλο τον χρόνο και με κάθε ευκαιρία. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet