Χαλάνδρι: 980.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην οδό Αγ. Παρασκευής
Φωτογραφία: google.com/maps
Κοινωνία

Χαλάνδρι: 980.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην οδό Αγ. Παρασκευής

Μια ακόμα χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 980.000 ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Χαλανδρίου για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην οδό Αγ. Παρασκευής.

Το έργο εντάχθηκε στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», με την από 9.3.2023 ΚΥΑ, και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με στόχο:

  • Τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
  • Τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.
  • Τη βελτίωση της προσβασιμότητας/μετακινήσεων.

Τη σημασία του έργου τονίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημειώνοντας:

«Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην οδό Αγ. Παρασκευής είναι ένα αναγκαίο έργο που έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο μεγάλο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου του Χαλανδρίου, το οποίο επίσης εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 6.000.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών παρεμβάσεων η εικόνα του κέντρου της πόλης θα αλλάξει ριζικά και θα γίνει προσβάσιμο για όλους, για τους ηλικιωμένους, για τους γονείς με καροτσάκια, για τα άτομα με αναπηρία.

Στη πλήρη μεταβολή της εικόνας του κέντρου θα συμβάλλουν και οι αναπλάσεις που θα γίνουν περιμετρικά, στις γειτονιές της πόλης. Πρόκειται αφενός για τα έργα των τεσσάρων αναπλάσεων πάνω στη διαδρομή του ρωμαϊκού Αδριάνειου Υδραγωγείου, τα οποία ξεκινούν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant και αφετέρου για τις αναπλάσεις στην περιοχή της Τούφας και το Κάτω Χαλάνδρι και βέβαια την πράσινη διαδρομή η οποία, μέσω των οδών Ευριπίδου, Στρ. Δ. Ρουμπέση, Σ. Καλλισπέρη & Φιλίππου Λίτσα, θα καταλήξει στην οδό Αγ. Παρασκευής.

Με αναπλάσεις σε περίπου 100.000 τ.μ. της πόλης και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, την Ε.Ε., το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, είναι βέβαιο ότι το Χαλάνδρι θα αλλάξει ριζικά και αμετάκλητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet