Χιλιάδες διασωθέντα φυτά από τον Άγ. Στέφανο μεταφέρθηκαν στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Χιλιάδες διασωθέντα φυτά από τον Άγ. Στέφανο μεταφέρθηκαν στο Χαλάνδρι

Χιλιάδες φυτά μεταφέρθηκαν στο Χαλάνδρι, από φυτώριο που καταστράφηκε, λόγω της πυρκαγιάς στον Αγ. Στέφανο, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Όσα φυτά επέζησαν της πυρκαγιάς δωρίστηκαν από τον κ. Παπαδημητρίου, ιδιοκτήτη φυτωρίου της περιοχής.

Μοναδική επιθυμία του ιδιοκτήτη είναι να ζήσουν όσα φυτά γλύτωσαν από τις φλόγες, όπως ο ίδιος μετέφερε στον πρόεδρο του Συλλόγου των Μικρασιατών Χαλανδρίου, Νίκο Καραμπουρνιώτη.

Το πρωί της Κυριακής 8 Αυγούστου 2021, τέσσερα οχήματα, οδηγοί και εργαζόμενοι στον Δήμο Χαλανδρίου, εθελοντές από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, από το Σύλλογο και τον Σύλλογο Μικρασιατών-Ρίζες, οι αντιδήμαρχοι Έλενα Χριστούλη και Χάρης Μαυρουδής, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Χριστουλάκης και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, βρέθηκαν στα καμένα του Αγ. Στεφάνου για να τα παραλάβουν.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας μεταφέρθηκαν στον χώρο της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου και σταδιακά θα φυτευτούν και θα ομορφύνουν τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

«Και όμως οι χαμένοι, μέσα στις στάχτες, κόποι των ανθρώπων δεν θα πάνε χαμένοι. Στεκόμαστε, με σεβασμό, στη μεγαλοψυχία ενός ανθρώπου που, μέσα στην προσωπική του καταστροφή, βρήκε το κουράγιο να μας δώσει ελπίδα. Εκ μέρους όλων των πολιτών του Χαλανδρίου, ένα “ευχαριστώ” στον κ. Παπαδημητρίου, για την προσφορά, αλλά κυρίως για την ελπίδα», δήλωσε ο κ. Ρούσσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet