Χιλιάδες πολίτες στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Χιλιάδες πολίτες στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι

Χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν χθες, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 στην κεντρική πλατεία τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογία στον ιερό ναό των Αγίων Νικολάου & Κωνσταντίνου και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων.

Ακολούθησε η ομιλία του  δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, στην οποία ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους αφανείς ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο, ο οποίος συνοδευόταν από τον βετεράνο της Εθνικής Αντίστασης Νίκο Ξένο. Ο Νίκος Ξένος συγκίνησε τους παρευρισκόμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και να θυμάστε τις θάλασσες και τα βουνά μας δεν τα χρωστάμε, δεν τα χρωστούσαμε ποτέ σε κανέναν».

Κατάθεση στεφάνων έγινε επίσης από εκπρόσωπο της Βουλής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τσιρώνη, την εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου, τον εκπρόσωπο της πρεσβείας του Παλαιστινιακού κράτους Αhmad Suheil, τον υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίου, Βασίλειο Τσαγιάννη, τους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπους φορέων, κομμάτων, σχολείων προσκόπων κ.ά.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση την οποία άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τις χορευτικές ομάδες του κέντρου προσχολικής αγωγής «Σουζάνα», του Εθνομουσολογικόυ Ίδρυματος, Πέτρου Γ. Ζήση, του Λυκείου Ελληνίδων,  του Συλλόγου Ποντίων «Ο Ακρίτας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet