Χολωμένος ο δήμαρχος Χαλανδρίου με την απόρριψη ψηφίσματος καταδίκης των διώξεων για τους πλειστηριασμούς
Κοινωνία

Χολωμένος ο δήμαρχος Χαλανδρίου με την απόρριψη ψηφίσματος καταδίκης των διώξεων για τους πλειστηριασμούς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δεν ψήφισε τελικώς το ψήφισμα που «καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», το οποίο έφερε η διοίκηση στη συνεδρίαση της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2018. Κι αυτό παρά «τις τελικές συμβιβαστικές προτάσεις του δημάρχου που ενσωμάτωσαν όλα τα αιτήματα του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑ.Ε.», όπως αναφέρει ο κ. Σίμος Ρούσσος, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

«Τα μέλη της ΛΑΕ, συμπορευόμενοι με τους δημοτικούς συμβούλους από Ν.Δ., ΚΙ.ΝΑΛ., ΚΚΕ κ.λπ., αρνήθηκαν την ψήφο τους γιατί έκριναν ότι είναι καλύτερο να μην βγει κανένα ψήφισμα από το να ψηφιστεί η πρόταση της διοίκησης», σχολιάζει φανερά ενοχλημένος ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι το εν λόγω ψήφισμα της διοίκησης του Δήμου είναι σχεδόν αντιγραφή του ομόφωνου ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, αλλά και του αντίστοιχου ψηφίσματος του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία ψηφίστηκαν και στις δύο περιπτώσεις και από τα μέλη της ΛΑ.Ε.!

«Αναρωτιέται κανείς τι είδους κριτήρια επικρατούν στα μυαλά ορισμένων. Κατά τα άλλα υπερασπίζονται την άποψη ότι η απόκρουση των αυταρχικών μεθοδεύσεων και η αναβίωση ακραίων αστυνομικών πρακτικών, όπως οι παρακολουθήσεις, αποτελεί μείζον θέμα δημοκρατίας που πρέπει να συσπειρώνει τις ευρύτερες δυνατόν δυνάμεις…» καταλήγει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Το ψήφισμα που τελικώς δεν πέρασε από το Δ.Σ.

Το Δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση σε απολογία του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη όσο και οι συνεχιζόμενες διώξεις αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα.

Φαινόμενα όπως αυτά αποτελούν μείζονα θέματα αντιδημοκρατικής αυταρχικής συμπεριφοράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου τάσσεται υπέρ του δίκαιου αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές.

Ζητούμε:

  • Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες εναντίων των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
  • Να καταργηθεί τώρα το «Ιδιώνυμο».
  • Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  • Να καταργηθεί το τμήμα προστασίας πολιτεύματος.
  • Πραγματική προστασία της Λαϊκής Κατοικίας και Περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς Τράπεζες, Ταμεία και κράτος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet