Ψεκασμοί για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης των πεύκων στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης των πεύκων στο Χαλάνδρι

Ο Δήμος Χαλανδρίου, το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει -όπως κάθε χρόνο- προληπτικούς ψεκασμούς για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης σε πεύκα που βρίσκονται ή γειτνιάζουν με σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικές χαρές και άλλους κοινόχρηστους χώρους, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έντομο πιτυοκάμπη (Thaumetopoea pityocampa) είναι σημαντικός εχθρός του πεύκου, οι προνύμφες του οποίου τρέφονται από τις πευκοβελόνες του με αποτέλεσμα την εξασθένηση των δένδρων. Ακόμη η επαφή με τις προνύμφες του εντόμου προκαλεί στον άνθρωπο έντονο κνησμό, αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι για τους ψεκασμούς θα χρησιμοποιηθεί εγκεκριμένο βιολογικό σκεύασμα με βάση τον εντομοπαθογόνο βάκιλλο (Bacillus thurigiensis), ακίνδυνο για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά,  που θανατώνει μόνο τις προνύμφες των λεπιδοπτέρων εντόμων, όπως είναι η πιτυοκάμπη.

Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών παρακαλούνται οι πεζοί να μην πλησιάζουν την οριοθετημένη περιοχή, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet