Το ΤΑΙΠΕΔ «βγάζει στο σφυρί» τον ΧΕΥ 9 που μισθώνει ο Δήμος Χαλανδρίου!
Κοινωνία

Το ΤΑΙΠΕΔ «βγάζει στο σφυρί» τον ΧΕΥ 9 που μισθώνει ο Δήμος Χαλανδρίου!

Μία είδηση που βάζει νέα δεδομένα στην υπόθεση του χώρου για τη φιλοξενία του αμαξοστασίου, αλλά και των υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ε.Τ.» της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) προχωρεί στην άμεση αξιοποίηση 14 ακινήτων του, αποσκοπώντας στην άμεση εισροή «ρευστού» στα ταμεία του.

Μεταξύ των ακινήτων που εμφανίζονται προς άμεση πώληση είναι και τα εξής:

ΧΕΥ 8, Λεωφ. Πεντέλης

Οικόπεδο τραπεζοειδούς σχήματος και έκτασης 4.195,64 τ.μ. που καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα του Ο.Τ. 3Α. Το οικόπεδο βρίσκεται στον Δήμο Χαλανδρίου, πλησίον και βορειοανατολικά του κόμβου 12 (Λεωφ. Πεντέλης) της Αττικής Οδού, με πρόσωπο στον παράδρομο αυτής και στη Λεωφ. Πεντέλης. Προωθείται η αξιοποίηση του ακινήτου μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης για 30 έτη.

ΧΕΥ 9, Δουκίσσης Πλακεντίας

Οικόπεδο έκτασης 6.457,85 τ.μ. στον Δήμο Χαλανδρίου (περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου), παρακείμενο της εξόδου 13 της Αττικής Οδού, ακριβώς απέναντι από το parking του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας και επί των οδών Ηρακλείτου και Χατζηδάκη. Προωθείται η αξιοποίηση του ακινήτου μέσω πώλησης.

Και μπορεί η υπόθεση του ΧΕΥ 8 να μην προκαλεί ανησυχίες για τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς είναι ειλημμένη η απόφαση να φύγει από εκεί το αμαξοστάσιο, που ούτως ή άλλως λειτουργεί υπό «άθλιες συνθήκες», όπως παραδέχονται όλοι, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ΧΕΥ 9. Κι αυτό καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του Δήμου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφισε εισήγηση για τη μίσθωση του εν λόγω οικοπέδου (Η Καθαριότητα στο Χαλάνδρι αποκτά «στέγη» μετά από 40 χρόνια) και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος (7.000 ευρώ τον χρόνο), προκειμένου να στεγάσει εκεί το σύνολο των λειτουργιών-υπηρεσιών Καθαριότητας.

Αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας, τότε το εγχείρημα του Δήμου Χαλανδρίου «κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα» αφού η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ είναι να πωληθεί το ακίνητο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο νέος ιδιοκτήτης, όποιος και να είναι, δεν πρόκειται να συνεχίσει να το εκμισθώνει με ένα τόσο χαμηλό τίμημα. Μάλιστα, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο εάν αναλογιστεί κάποιος ότι η αρχική συμφωνία μίσθωσης από πλευράς Δήμου είναι ετήσια, με την προοπτική να επιμηκυνθεί, από τη στιγμή που ο Δήμος θα παρουσιάσει συγκεκριμένο και αξιόπιστο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Για να μην αναφερθούμε στη διατυπωμένη πρόθεση της διοίκησης για μελλοντική απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντα από τη στιγμή που το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, οι σχεδιασμοί της διοίκησης Χαλανδρίου είτε θα πρέπει να αναπροσαρμοσθούν, είτε να επιταχυνθούν. Και η επιτάχυνση αφορά μόνο στην περίπτωση απόκτησης του χώρου από τον ίδιο τον Δήμο, ο οποίος θεωρεί -και με βάση την έρευνα που έκανε- ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι «ιδανική» και ενδεχομένως μοναδική λύση για να αντιμετωπίσει οριστικά το χρονίζον πρόβλημα με τις υπηρεσίες Καθαριότητας.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Jim

    Δεν ξέρω τι σημαίνει για τον δήμο Χαλανδρίου, αλλά για τους δημότες δεν σημαίνει τίποτα, αφού η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη. Ο δήμος Χαλανδρίου το μόνο που αντιλαμβάνεται ως καθαριότητα είναι η είσπραξη των τελών. Αφού ο δήμος Χαλανδρίου εδώ και 10ετίες αδιαφορεί για την ελάχιστη υπηρεσία που οφείλει, καλά κάνει το ΤΑΙΠΕΔ και προχωράει στην εκποίηση του οικοπέδου, γιατί το επόμενο είναι ο δήμος να το μετατρέψει σε καταυλισμό τσιγγάνων.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet