Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής: Ενημέρωση για τον ιό HIV & διάθεση προφυλακτικών
Κοινωνία

Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής: Ενημέρωση για τον ιό HIV & διάθεση προφυλακτικών

Το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει για τους κινδύνους μετάδοσης του ιού HIV/AIDS, και διαθέτει δωρεάν προφυλακτικά, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό.

Όπως ενημερώνει, σύμφωνα με μελέτες σχετικά με τη χρονική περίοδο αύξησης του ποσοστού των προσβεβλημένων ατόμων από τον ιό HIV/AIDS, παρατηρείται άνοδος αυτού, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκθεση στον ήλιο (αυξημένη θερμοκρασία, θαλάσσια μπάνια, διακοπές) επηρεάζουν τις τιμές μέτρησης των υπεύθυνων για την ερωτική λειτουργία ορμονών του ανθρώπινου οργανισμού, κάνοντάς τον πιο επιρρεπή σε επιλογές που ενέχουν τον κίνδυνο έκθεσής του στη μόλυνση – προσβολή από τον ιό HIV/AIDS.

Η μετάδοσή του γίνεται, κατά κύριο λόγο, με τη σεξουαλική επαφή χωρίς τη σωστή χρήση προφυλακτικού.

Επίσης, μπορεί να γίνει:

  • Με επαφή με μολυσμένο αίμα (κοινή χρήση βελόνων, τρύπημα με μολυσμένη βελόνα, ξυραφάκια και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμό).
  • Με τα τατουάζ (εφόσον δεν έχουν αποστειρωθεί τα εργαλεία).
  • Από τη μητέρα στο παιδί κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τον θηλασμό.

Το προφυλακτικό λοιπόν και μάλιστα η σωστή χρήση του, η οποία προσδιορίζεται χρονικά, από την αρχή και καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης μέχρι το τέλος της, αποκλείει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού HIV/AIDS.

Δωρεάν προφυλακτικά θα διατεθούν στον χώρο του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής (Αισχύλου 28) τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016, από τις 9:00 έως τις 10:00 π.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet