«Πυρ και μανία» κατά της διοίκησης του Δήμου ο Σύλλογος Εργαζομένων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Πυρ και μανία» κατά της διοίκησης του Δήμου ο Σύλλογος Εργαζομένων

Ανοικτή συνάντηση – συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου με τη διοίκηση του Δήμου πρόκειται να επιδιώξει ο Σύλλογος, καθώς και παρουσία του σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αποφάσισε σε γενική συνέλευσή του.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος κάνει λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, που, όπως καταγγέλλει, δεν συμβαίνει πρώτη φορά, και τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει άλλο αυταρχικές συμπεριφορές, από οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι θα αντιδράσει δυναμικά προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες συμπεριφορές, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη απόφαση της γενικής συνέλευσης:

Η Έκτακτη και Επείγουσα Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29-09-2016, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην τρίωρη στάση εργασίας (09:00-12:00) που κήρυξε το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων, λόγω της πρωτοφανούς «απαγόρευσης» του δημάρχου για την ώρα διεξαγωγής της, με παρουσία του προέδρου της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Τράκα, του γ. γραμματέα της Ε.Ε. Β. Πετρόπουλου και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Χ. Ευθυμίου αποφάσισε:

Α) Καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου -που δυστυχώς δεν συμβαίνει πρώτη φορά- απέναντι στο σωματείο των εργαζομένων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 26-09-2016, με υβριστικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς και τη διαστρέβλωση των γεγονότων για τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς το σωματείο ουδέποτε ζήτησε ή συναίνεσε σε λογικές «εξυπηρετήσεων» ή επιλεκτικής προνομιακής μεταχείρισης ημετέρων και ουδέποτε αντάλλαξε ύβρεις και βαριές κατηγορίες, μόνο δέχτηκε, σε μια κοινά ομολογουμένως εποικοδομητική μέχρι τότε συζήτηση.

Β) Δεν θα επιτρέψει άλλο αυταρχικές συμπεριφορές, από οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης, που θίγουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εργαζομένων και θα αντιδράσει δυναμικά προκειμένου να αποφευχθούν.

Γ) Είναι αυτονόητο και μη διαπραγματεύσιμο ότι η χρηστή διοίκηση ενός Δήμου είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους, την οποία επιδιώκουμε με κάθε τρόπο και έχουμε αποδείξει πολλές φορές έμπρακτα.

Δ) Να προγραμματίσει ανοικτή συνάντηση – συζήτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων με τη διοίκηση και παρουσία σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Ε) Η αντίδραση των εργαζομένων είναι δίκαιη, ανεξάρτητη και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον οποιονδήποτε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet