ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Χαλανδρίου: Τρομοκρατία και συκοφαντία από τον δήμαρχο
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Χαλανδρίου: Τρομοκρατία και συκοφαντία από τον δήμαρχο

«Τρομοκρατία» και «συκοφαντία» από πλευράς του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, καταγγέλλει η παράταξη εργαζομένων Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Δήμου Χαλανδρίου (ΔΑΣ ΟΤΑ).

Η παράταξη τονίζει ότι ο δήμαρχος «διαστρεβλώνει» τα γεγονότα και «συκοφαντεί» τους εργαζόμενους, σε «μια προσπάθεια να περισώσει το “αριστερό” του προφίλ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τρομοκρατία και συκοφαντία

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου στις 26/9/2016 σε συνάντηση με τον Σύλλογο επιτέθηκε στους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο και επικέντρωσε στην εκλεγμένη αντιπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ. 

Η επίθεση δεν είχε σαν στόχο μόνο τους εκλεγμένους, αλλά το σύνολο των εργαζομένων στον Δήμο, ώστε να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου. Μάλιστα με σωρεία ανακοινώσεών του συνεχίζει να διαστρεβλώνει τα γεγονότα και να συκοφαντεί τους εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια να περισώσει το «αριστερό» του προφίλ.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο… 

Παλιές οι μέθοδοι και οι τακτικές. Όσο πιο πιστά εφαρμόζει κάποιος αντιλαϊκές πολιτικές, τόσο περισσότερο χρησιμοποιεί το ψέμα, διαστρεβλώνει τα γεγονότα και συκοφαντεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γαϊτανάκι ξεκίνησε από την αντίρρηση εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς να χρησιμοποιείται η δομή του παιδικού σταθμού για το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων των εννέα προσφύγων στα πλυντήρια και στεγνωτήρια του παιδικού σταθμού. Αντ΄ αυτού προτάθηκε η δημιουργία άλλης δομής για να αυτοεξυπηρετούνται οι πρόσφυγες. Ο δήμαρχος αντέδρασε αυταρχικά και τιμωρητικά απέναντι στη διαφορετική άποψη της εργαζόμενης. Ακολούθησαν ύβρεις και συκοφαντίες και προσπάθεια παρεμπόδισης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Φυσικά η απάντηση των εργαζομένων ήταν στάση εργασίας και μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν στη δημοτική Αρχή ότι διαφορετική πρόταση δεν σημαίνει άρνηση προσφοράς. Ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με φιλανθρωπία Κολωνακίου.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Το θέμα της παροχής αξιοπρεπούς και ανθρώπινης προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων είναι ευθύνη του κράτους και κανενός άλλου.

Χώροι λοιπόν προσωρινής παραμονής, ειδικά διαμορφωμένοι, με κρατική χρηματοδότηση και εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να μην εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες οι αυτόκλητοι και καθόλου αθώοι προστάτες. 

Και κάτι ακόμα: Για μας στη σωστή πλευρά βρίσκεται αυτός που αναδεικνύει και καταγγέλλει τις αιτίες του προσφυγικού προβλήματος και οι αιτίες είναι ο πόλεμος, είναι οι βόμβες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για μας στη σωστή πλευρά είναι αυτός που παίρνει θέση απέναντι στη συμφωνία Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εγκλωβίζει στην Ελλάδα τους πρόσφυγες. Είναι αυτός που αντιπαλεύει μέσα από το λαϊκό κίνημα αποφάσεις και συμφωνίες που φέρνουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Ελλάδα πιο κοντά σε ένα γενικευμένο πόλεμο. Αυτός που διεκδικεί να πάνε οι πρόσφυγες στις χώρες επιλογής τους και που αντιπαλεύει τον ρατσισμό και τον φασισμό, τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, σαν γεννήματα του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού. Είναι αυτός που αντιπαλεύει το σύστημα που γεννά πολέμους, ρατσισμό, φασισμό και προσφυγιά.

Ξεκάθαρα πράγματα λοιπόν δήμαρχε! Δεν αφορούν εμάς οι «καταγγελίες» σου. Αυτά αφορούν όσους υπηρετούν με πάθος αυτό το σύστημα και την ανάκαμψή του, όσο «αριστεροί» και αν δηλώνουν.   

Καταγγέλλουμε λοιπόν τον δήμαρχο γιατί με τη στάση του έχει επιλέξει πλευρά. Έχει επιλέξει να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιας  πολιτικής που κάνει τους Δήμους και τις δομές τους φτωχοκομεία, για να διαχειρίζονται την ακραία φτώχεια, ενώ παράλληλα αναθέτουν στους ιδιώτες ότι από αυτές έχει κέρδος.  

Καλούμε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες απαιτώντας από τον Δήμο και τη συγκυβέρνηση υποδομές που θα προσφέρουν αξιοπρεπή φιλοξενία στους πρόσφυγες.

Και τέλος ξεκαθαρίζουμε ότι οι άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις του δημάρχου δεν αγγίζουν το συνεπές ταξικό εργατικό κίνημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet