Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε τον ηρωικό αγώνα του λαού μας εορτάζοντας με λαμπρότητα την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην παρέλαση, την οποία άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου, πήραν μέρος όλα τα σχολεία, οι σύλλογοι, οι φορείς, οι πρόσκοποι και τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Πριν την παρέλαση τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος μετά την ομιλία του, κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Ηρώου στην κεντρική πλατεία, μαζί με τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Ν. Ξένο, ενώ η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίτσα Γαλάνη κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης.

Toν εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου, τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνια ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της πρεσβείας του Παλαιστινιακού Κράτους Jarrar Mohanad.

Οι επετειακές εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων, το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Ζήση, την Ένωση Ποντίων «Ο Ακρίτας» και την Ομάδα Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «Σουζάνα».

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στη συναυλία που πραγματοποίησε ο Δήμος Χαλανδρίου στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας «Σταυροδρόμι Μεγάλων Πολιτισμών», στο Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Ζήση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet