Δωρεάν σπιρομετρήσεις από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Δήμου Χαλανδρίου
Κοινωνία

Δωρεάν σπιρομετρήσεις από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Δήμου Χαλανδρίου

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες προληπτικές δράσεις στον τομέα της υγείας, ανοιχτές για το κοινό, θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Χαλανδρίου, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές αναπνευστικές παθήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει δωρεάν προληπτικός αναπνευστικός έλεγχος (σπιρομετρήσεις), σε όποιον το επιθυμεί, από ειδικό πνευμονολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων αναπνευστικών παθήσεων.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αποτελούν πρωτοβουλία του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου και θα λάβουν χώρα στο κτήριο της υπηρεσίας (Αισχύλου 28, 152 34, Χαλάνδρι), την Τετάρτη 16 και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 από τις 12:00 έως τις 16:00. Τηλ. για ραντεβού 210 6894444.

Η σπιρομέτρηση είναι μία απλή και βασική εξέταση στο πλαίσιο ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση, όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων, όπως του βρογχικού άσθματος, της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας κ.λπ. Ενδείκνυται δε ιδιαίτερα για χρόνιους καπνιστές.

Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν, καθώς η έγκαιρη διάγνωση των πνευμονολογικών προβλημάτων είναι σωτήρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet