Παρουσίαση του προγράμματος ανταλλαγής CISV στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Παρουσίαση του προγράμματος ανταλλαγής CISV στο Χαλάνδρι

Συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής στο πλαίσιο της διεθνούς οργάνωσης CISV (Children΄s International Summer Villages) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 18:00, στο Χαλάνδρι, στο ισόγειο σαλόνι του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου (Ιλιάδος 23), κοντά στο μετρό Νομισματοκοπείο.

Η ανταλλαγή φιλοξενίας είναι ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό την εις βάθος γνωριμία με τον πολιτισμό ενός «άλλου» λαού, γι΄ αυτό δεν γίνεται σε κατασκήνωση, αλλά σε σπίτια οικογενειών.

Κάθε οικογένεια αναλαμβάνει να φιλοξενήσει ένα «ξένο» παιδί και στη συνέχεια το δικό της φιλοξενείται από τη δική του οικογένεια στη χώρα του. Η κάθε φάση φιλοξενίας διαρκεί δύο εβδομάδες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  πάρτι υποδοχής, εθνική βραδιά από τα «ξένα» παιδιά, τριήμερο mini camp των παιδιών μόνο με τον αρχηγό τους, family weekend, διάφορες περιηγήσεις (Ακρόπολη, Σούνιο κ.α.) μία ημέρα εθελοντικής εργασίας και αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Στην ομάδα συμμετέχουν έξι παιδιά, τρία αγόρια – τρία κορίτσια, και συνοδεύονται οπωσδήποτε από αρχηγό.

Το κόστος είναι:

  • 300 ευρώ για τη συμμετοχή, το εισιτήριο του κάθε παιδιού, το 1/6 του εισιτηρίου του αρχηγού.
  • 30 ευρώ για την εγγραφή.
  • 20 για τη συνδρομή.
  • Κάποια  μικροέξοδα, όπως μπλουζάκι, φαγητά για την εθνική βραδιά, τριήμερη διαμονή στο mini camp, family weekend και ό,τι προκύψει για τη φιλοξενία του ξένου παιδιού.

Πηγαίνοντας το δικό μας παιδί εκεί δεν χρειάζεται να έχει χρήματα μαζί του, θα του καλύψει τα έξοδα η «άλλη» οικογένεια.

Όταν συγκροτηθεί η ομάδα, ορίζεται αρχηγός με τον/ην οποίο/α γίνονται πολλές συναντήσεις με όλες οι οικογένειες.

Όπως ενημερώνει η δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου Ευγενία Κατούφα «τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα και το λιγότερο όφελος που θα έχουν θα είναι να βελτιώσουν πολύ τα αγγλικά τους».

Ηλικίες για ανταλλαγές 2017

  • Group A: Από 1η Ιουνίου 2003 έως 31 Αυγούστου 2005.
  • Group B: Από 1η Ιουνίου 2002 έως 31 Αυγούστου 2004.
  • Group C: Από 1η Ιουνίου 2001 έως 31 Αυγούστου 2003.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet